Hela denna artikel är en annons från AEG

Framtidens ugn tar din matlagning till nya nivåer

Publicerad 9 september, 2017

Nu är den här – framtidens ugn som tar restaurangen till hemmaköket.
Stjärnkocken Klas Lindberg ser genast nya möjligheter öppna sig.
– Här får man som kock total kontroll hela vägen och man får en jämnhet och precision i sitt arbete, säger han.

Få maten hemma att smaka som på restaurang – här är stjärnkockens bästa tips.

Nya AEG Mastery Range vänder sig till den kräsna hemmakocken som söker det perfekta resultat i allt från matlagning till bakning.
Det lättmanövrerade vredet – som kommer i stilren design med inspiration från bilindustrin – gör att användaren enkelt kan justera tid, temperatur och ugnsfunktion för att kunna lag mat som ett proffs.

Viktigast vid matlagning
Klas Lindberg, som utsågs till Årets Kock 2012 och som driver prisbelönta restaurangen Portal vid Sankt Eriksplan i Stockholm, är imponerad.
– Jag brukar säga att två saker är viktigare än något annat vid matlagning: Bra råvaror och en bra termometer. Man måste visa respekt för sina råvaror och behandla dem med värdighet – att ha kontroll på temperaturen när man lagar mat är oerhört viktigt, säger han.

Hällen samspelar med fläkten
Det unika med AEG Mastery Range är att den assisterar hela vägen fram till servering med förval för kött, fisk, fågel eller grönsaker. Funktioner såsom ånga och Sous Vide finns också. Den tillhörande ugnstermometern ger fullständig kontroll av innertemperaturen i det som tillagas.
AEG Mastery Range är en hel serie integrerade köksprodukter som anpassar sig till användaren i stället för tvärtom. Induktionshällen styr exempelvis köksfläkten automatiskt och trådlöst beroende på vad som tillagas. Detta ger möjlighet för full fokus på matlagningen – hällen och köksfläkten sköter resten.

Så får du köttet extra saftigt – titta på videon här

Så optimerar du smaken med exakt temperatur – titta på videon här

Imponera på middagsgästerna
Tanken är att både förenkla vardagen och förhöja upplevelsen av själva matlagningen – allt med en exakthet och precision som tilltalar även den mest kräsna kocken.
– Med den här ugnen hemma kan man få till det lilla extra i sin matlagning. Man kan imponera på sina middagsgäster och samtidigt ha mer tid att umgås medan ugnen sköter jobbet, säger Sofie Qviberg, Nordic Category Manager på Electrolux.

Restauranggäster fjärrstyr ugnen
Under en vecka i slutet av september kommer den innovativa ugnen att finnas på plats ute bland borden på Klas Lindbergs restaurang Portal. Där kommer några sällskap varje kväll att via ett interaktivt bord få prova att tillaga sin egen mat i ugnen, allt under Klas Lindbergs guidning och ledning. Gästerna kommer att fjärrstyra ugnen och välja exempelvis önskad innertemperatur på sina rätter, antingen som helt fria val eller i samråd med Klas Lindberg.
– Det här blir oerhört spännande och kommer att kunna öppna upp för många härliga samtal kring råvaror, matlagning – och inte minst temperaturer, säger han.

Få maten hemma att smaka som på restaurang – här är stjärnkockens bästa tips.