”De kan ge oss en komplett helhetslösning”

I snart 30 år har badrumsspecialisten Svedbergs samarbetat med DHL Freight – som i dag sköter alla deras utgående leveranser.
– Nu kikar vi även på en lösning på en del av de inkommande transporterna, säger Svedbergs inköpschef Tony Arwidsson.

Så kan ditt företag få hjälp av DHL Freight

Som tillverkare, installatör och leverantör av badrum är Svedbergs beroende av att varutransporterna kommer fram – och i tid. Fram till 2016 skötte DHL Freight cirka 70 procent av företagets utgående transporter, numera ansvarar de för samtliga utgående leveranser:
– Anledningen till att vi utvecklar vårt samarbete med DHL Freight är att de kan ge oss en komplett helhetslösning. DHL Freight har hela paletten av de produkter och tjänster som vi efterfrågar, såväl inrikes som utrikes, berättar Tony Arwidsson.

Just DHL Freights väl utbyggda transportnätverk utomlands är en av anledningarna till att Svedbergs utökat samarbetet, menar Arvidsson:
– Svedbergs finns i Norge, Danmark, Finland, Baltikum och England och DHL Freight skräddarsyr den logistiklösning vi behöver. Det handlar allt från tyngre B2B-leverensaser till mindre B2C-lösningar och tullhantering.

Efter dryga året med DHL Freight som totalpartner ser Svedbergs fler fördelar med samarbetet, som lägre kostnader och bättre uppföljning:
– Det är väldigt värdefullt att ha en leverantör i stället för tre-fyra stycken. Det är både kostnadseffektivt att ha transporterna hos en leverantör men framför allt är det värdefullt att vi ständigt arbetar med att utveckla olika delar av logisitkupplägget och affären tillsammans.

Företagens täta samarbete gör att det lättare går att identifiera specifika behov Svedbergs kunder har – som exempelvis ”klockslagsleverans” med lossning på en specifik tid på byggen:
– Mycket tid går till spillo när hantverkare får springa och leta efter olika delar som tillhör själva badrummet. Då har vi ändrat på vissa rutiner, där DHL Freight utför transport till bygget av badrummet, bär upp materialet till rätt plats och våning eller lägenhet De avemballerar paketen, tar med sig emballaget tillbaka så att snickaren kan börja bygga direkt när hen kommer till jobbet.

Den fördjupade relationen innebär även att Svedbergs numera har en dedikerad kundtjänst. Och Arwidsson ser ljust på samarbetet framöver:
– Jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta att utvecklas oss tillsammans. Det har visat sig vara det effektivaste sättet för att både hitta nya kundlösningar och för att fortsatt kunna förse våra kunder med mervärden.

Läs mer om DHLs helhetserbjudande här

DHL Freight-tjänsterna Svedbergs använder:

Utrikes: DHL Euroconnect, snart även DHL Paket Export och DHL Parcel Connect.
Inrikes: Samtliga av DHL Freights inrikesprodukter