"Vi sitter inte still och väntar på uppdrag” 

Årets Byrå och nya spännande uppdrag. Webbyrån Awave kunde inte ha haft en bättre start på året. De har dessutom anställt en person i veckan sedan 1 februari.
– Jag har mycket roligare på jobbet idag än när vi startade. Det händer nya saker hela tiden, säger Carl-Johan Beckman, vd.     

LÄS MER om Awave här

Sverige kryllar av digitala webbyråer, men konkurrensen är hård och det är inte alla som överlever på marknaden. Awave är en av byråerna som lyckats, och har haft en stadig tillväxt sedan de blev aktiebolag 2007. 

– Vi har ett engagemang och kompetens som våra kunder uppskattar. Vår utmaning just nu är att hitta rätt personer att anställa. Det finns många projektledare och designers, men det är brist på duktiga programmerare, säger Carl-Johan Beckman, vd. 

”Vi ligger steget före”

Idag har Awave kontor i Stockholm, Riga och Köpenhamn. Deras mål är att leverera kvalitativa lösningar så kostnadseffektivt som möjligt. Miljön på företaget är en mix av glädje, nytänkande och professionalism. Och enligt Carl-Johan Beckman – hög kvalitet. 

– Det bästa som finns är när man sitter och jobbar och glömmer bort tiden. Men det är hårt arbete att driva en byrå. Man måste ha kul och mycket frihet för att orka, säger han. 

Awave är experter på bland annat Drupal och WordPress inom PHP, Umbraco och EPiServer inom Net. Det innebär att de tar fram skräddarsydda lösningar för att skapa optimala webbplatser. 

– Men vi sitter inte still och väntar på uppdrag. Vi ligger steget före och kommer med förslag hur våra kunder till exempel kan öka konverteringen. Vi är mer som en partner än leverantör, säger Carl-Johan Beckman.

Bygger om hela e-handel.se 

I början 2019 blev Awave Årets Byrå i klassen 25 till 50 miljoner kronor. Årets Byrå är en årlig bransch- och kundstudie som kartlägger hur nöjda Sveriges kommunikationstjänstköpare är med sina byråer. 

– Det känns jättekul. Att kunna leverera en förstklassig service i alla led helt oberoende av plattform är för oss en självklarhet. 2019 har börjat bra och vi har anställt en person i veckan den senaste tiden, säger Carl-Johan Beckman.

Just nu arbetar Awave med e-utbildningar åt fackförbundet Vision samt ombyggnationen av hela e-handel.se. Carl-Johan Beckman funderar och erkänner att det är svårt att lyfta fram specifika projekt eftersom det ständigt dyker upp nya uppdrag. 

– Det är full fart framåt och otroligt roligt. Ibland känns det som att jag springer ett maratonlopp, den enda skillnaden är att jag aldrig kommer i mål, säger han och skrattar. 

LÄS MER om Awave här

FAKTA

Awave

Awave är en webbyrå som levererar helhetslösningar inom UX/design och utveckling för webben.

OMSÄTTNING 2017: 27 mkr

OMSÄTTNING 2018: 30,9 mkr

ÖKNING I PROCENT: 14 procent 

ANTAL ANSTÄLLDA: 35   

Awave tar fram skräddarsydda lösningar för att skapa optimala webbplatser.