Hela denna avdelning är en annons

Vad är det egentligen som händer på Kungsportsplatsen mitt i centrala Göteborg? Vad gör de bakom de övertäckta väggarna i Kungsportshuset?
I vår kommer den anrika byggnaden återigen att sjuda av liv. Här skapas Sveriges hetaste och häftigaste restaurangkoncept med allt från unika smakupplevelser till artister i världsklass.

The Concept

Sveriges hemligaste dinner club – så skapas den

Göteborg, mars 2018. Kl 03.08

Festen i Kungsportshuset har tagit slut. Kvar finns bara spår av de senaste timmarna.
Men vad var det egentligen som hände? Du försöker sortera tankarna för att kunna återberätta vad du upplevt under kvällen på The Concept. Men det är svårt. Det var ju så mycket, så galet, så – fantastiskt.

Var det rätten som serverades i fågelburar som var det bästa? Maten som du delade med dina bordsgrannar och vars upplägg fick dig att tappa hakan flera gånger? Var det badkaret som stod på display mitt i rummet, det häpnadsväckande uppträdandet, middagen eller den magiska festen som fick dig alldeles yr av glädje?

Se ett smakprov från The Concept här.

Var det nervositeten över vad som skulle hända eller känslan av välkomnande och värme när du väl slog dig ner till bords – eller var det underhållningen i världsklass som kittlade dina sinnen mest?
Kanske överdådet och känslan av att befinna sig utomlands – inte alls som i Sverige.

Du tänker på toaletten. Vem kommer ens på tanken att skapa underhållning som även inkluderar toaletterna? Att det spelades klassisk musik där inne. Och visst doftade det väl… blommor där?

Och nattklubben. Herregud, nattklubben hur kunde du glömma den? Med det fantastiska uppträdandet och hon som stod på sin balkong helt ensam uppe på en stor, designad vägg och skapade en helt grym fest efter middagen. Och den häftiga kyrkobaren där du kanske fastnade lite för länge men det var ju så trevligt. Och den där personen som svävade mitt i trappan upp till garderoben, vad var det egentligen?

En sak vet du säkert när du lämnar Kungsportshuset bakom dig: Du måste tillbaka!
Festen har bara börjat.

Anmäl ditt intresse till The Concept här

image

Johan Espeland

Mannen bakom Sveriges häftigaste restaurangkoncept

Han har hämtat inspiration från hela världen – för att skapa en unik upplevelse i Göteborg.
Han är mannen som regisserar kvällen du inte trodde var möjlig.

Glöm allt du har upplevt tidigare när det kommer till middag och show. The Concept är något helt annat. Något du inte har varit med om än eller ens kan föreställa dig. Kanske inte ens i din vildaste fantasi. För The Concept går inte riktigt att förklara. Det måste upplevas.

Hjärnan bakom The Concept är Johan Espeland, konstnärlig chef på Wallmans group i Skandinavien. Med showbiz i blodet och en uppväxt fylld av dans, teater och musikal utgörs hela hans DNA av kreativitet och en sällsynt känsla för detaljer.

Han är utbildad musikalartist vid Balettakademin i Göteborg och har varit både ljusdesigner, scenograf, kostymdesigner, koreograf och regissör under sin karriär.
Han har tagit fram och utvecklat flera publiksuccéer i Köpenhamn och i Spanien, arbetat som regiassistent till Peter Jöback under bland annat ”I love musicals” och gjort Wallmans i Köpenhamn till den stora succé det är i dag.

Johan Espeland

I sin jakt på att skapa en kväll utöver det vanliga har han rest världen över och besökt dinner clubs som ”Palazzo” i Berlin, ”The Cirkus” i London, ”The Box” och ”Queen of the Night” i New York och ”Lido” i Paris.
– Det är influenser från hela världen som har kokats ner till det här. Men jag har aldrig varit på något liknande, det vi gör i Göteborg är helt nytt.
Han är stolt, entusiastisk – och samtidigt hemlighetsfull. Han vet att han skapat ett koncept som kommer att slå Sverige och Skandinavien – med häpnad. En upplevelse ”alla” kommer att prata om. Och han vill inte avslöja för mycket – än.

Till skillnad från exempelvis Wallmans eller andra etablerade middagsshower där showen är grunden och den goda maten ett komplement ligger The Concepts fokus i ännu högre grad på maten.
– Maten är ett nummer i sig, den spelar huvudrollen. Sedan är underhållningen, som råkar vara i världsklass, en bonus, säger han och fortsätter:
– Den stora utmaningen och det vi har pratat om igen och igen är att vi inte får göra något vi har gjort innan, och det gäller alla i HELA ledet. Om du kan förklara för någon vad det är, då är det något som du redan har upplevt.
Känslan på The Concept andas dekadens, galenskap och överflöd. Efter middagen och den spektakulära underhållningen går kvällen över till nattklubb där artisterna fortsätter att kittla dina sinnen.

– Allt glider ihop. Det är lika mycket underhållning från klockan sju på kvällen till klockan tre på natten, säger Johan Espeland.
Efter månader av visualisering och planering börjar The Concept allt mer ta form och den kreativa hjärnan bakom projektet längtar efter att få välkomna de första gästerna i början av 2018.

– Jag vet hur bra det här är och hur galet det kommer att kännas för publiken. Man kan skratta och man kan häpnas – och mer därtill, säger han.

”Maten är ett nummer i sig, den spelar huvudrollen. Sedan är underhållningen, som råkar vara i världsklass, en bonus”

Johan Espeland

– När du har varit på The Concept och ska återberätta det så vill jag att du bara ska ha ett stort leende och säga: ”det var… fantastiskt. Mer kan jag inte säga. Du måste uppleva det själv.” Man ska känna en lyckokänsla.

För The Concept är något du aldrig har upplevt förut. Det är Sveriges nyaste, häftigaste och hemligaste dinner club. Och DU är bjuden.

Anmäl ditt intresse till The Concept här

image

Intimt med magisk känsla

Rummet är stjärnan

Med dubbel takhöjd, toaletter som för tankarna till Versailles och en entré som en lång röd spiraltrappa ligger The Concepts lokaler till grund för den unika upplevelsen.
– Rummet måste vara stjärnan, säger Johan Espeland.

Det gamla Kungsportshuset som bland annat har huserat krogen Gamle Port är snart ett minne blott. När The Concept växer fram har man tagit bort golvet mellan två våningar för att få dubbel takhöjd så att cirkusartister får rum för sina konster. Man har gjort ett hål i taket och förvandlat tornet med de gamla tornrummen till en gigantisk röd spiraltrappa som kommer att vara entré.

Längs tre av de höga väggarna löper en balkong för middagsgäster och där finns också den häftiga kyrkobaren där bartenders kommer att servera cocktails i världsklass.

Rummet är intimt och har en magisk känsla med sin annorlunda interiör vilket skapar en intensiv upplevelse av underhållningen och maten.
– Jag inbillar mig att en av nycklarna till The Concept är att det är en så intensiv upplevelse eftersom man sitter så nära underhållningen. Med tanke på den form av uppträdande det är blir det också väldigt intimt, säger Johan Espeland.
Rummet rymmer ingen klassisk scen utan underhållningen kommer att dyka upp där man minst anar det.

Och glöm tråkiga toalettbesök. Toaletterna på The Concept är en happening, något man kommer att prata om.
– Det är en galen version av Versailles. Kristallkronor, klassisk musik, blomdoft ute vid handfaten. Men när man stänger toalettbåset så är det kanske Barry White som spelas.

Toaletterna är unisex, men det kommer också att finnas en pissoardel. Som är en historia för sig. Exakt hur vill han dock inte avslöja än.
När lokalerna nu renoveras och byggs om skapas ett rum som för tankarna till gamla tider, men som blandas med moderna inslag.

– Hela känslan av rummet och kvällen kommer att vara dekadens och galenskap. Det blir fantastisk mat och cocktails i en underbar miljö som överraskar hela tiden och med artister i världsklass, säger Johan Espeland.