Single post hero

Ny billig och rättvis bilförsäkring utmanar försäkringsjättarna

Den gamla modellen som de traditionella försäkringsbolagen använder sig av är inte rättvis. Det anser Andreas Broström, grundare av det svenska försäkringsbolaget Paydrive.
– Vi tycker att de som kör lugnt ska belönas, därför får de rabatt på sin bilförsäkring hos oss.

Offert på tio sekunder – så mycket kan du spara

Paydrive grundades 2013 och är i dag ett av Nordens ledande företag inom digitala bilförsäkringar. Framgångarna beror bland annat på att företaget erbjuder erbjuda en möjlighet för alla bilägare att sänka sina kostnader, menar grundaren Andreas Boström:

– Hos oss betalar man bara för de kilometer man faktiskt kör. Vi tycker att det är mest rättvist, det är ju mycket större risk att något händer när bilen används.

Lägre premie

Eftersom alla förare beter sig olika i trafiken har Paydrive valt att basera försäkringspremien på kundernas bilkörning. En liten dosa i bilen håller automatisk koll på hur du kör och belönar dig med en lägre premie om du är en säker förare som inte tar onödiga risker.

– Jag såg att den här tekniken användes utomlands, men inte här. För mig är det här det smartaste sättet att försäkra en bil på. Det har dessutom visat sig att det även blir billigare för de svenska kunderna, säger Andreas Broström.

”Tror inte på långa bindningstider”

Paydrive vill att alla bilägare ska få möjlighet att teckna en rättvis försäkringspremie och de hoppas att fler får upp ögonen för konceptet. Deras bilförsäkring är lika trygg som en traditionell försäkring och täcker samma typ av skador.

– Vi tror inte heller på långa bindningstider som de traditionella försäkringsbolagen. Vi vill att våra kunder ska kunna säga upp avtalet när de vill, avslutar Andreas Broström.

Offert på tio sekunder – så mycket kan du spara

Så funkar Paydrive

• Paydrive är en ny typ av digital bilförsäkring som är populär utomlands.

• Grundtanken är att man månadsvis bara ska betala för de mil man kör – inte när bilen står parkerad. För de allra flesta innebär detta en betydligt lägre premie.

• Paydrive tar också hänsyn till hur man kör. Med hjälp av en liten dosa som enkelt pluggas in i bilen kan körningen läsas av – den som kör bra och inte utsätter sig för onödiga risker betalar mindre för sin försäkring. Det är alltså inte som en traditionell försäkring där alla tvingas vara med och betala för de som missköter sig i trafiken.

• En bilförsäkring från Paydrive är lika trygg som en traditionell försäkring och täcker samma typ av skador.

• Paydrive startade 2013 och är ett av Nordens ledande företag inom bilförsäkring som bygger på den nya tekniken.

• Gjensidige är exklusiv försäkringsgivare för Paydrives bilförsäkring i Sverige.

• Paydrive är godkänd som försäkringsförmedlare hos Finansinspektionen, med särskilt godkännande från Datainspektionen för telematikförsäkring.