”Du ska aldrig ta ett jobb för pengarnas skull”

Att som chef byta jobb är utvecklande och ger ofta positivt avtryck i lönekuvertet. Men enbart högre lön får inte avgöra ens val, menar Frida Boisen:
– Du ska aldrig ta ett jobb för pengarnas skull, säger hon.

Läs mer om vad du får i Unionen Chef

 

Hon är toppchefen som byter jobb ofta. Frida Boisen, med mångårig erfarenhet i mediebranschen, är just nu chef för digitala medier hos Bonnier Tidskrifter.

– Jag har nog bytt jobb vart tredje år och för mig känns det ganska bra. Man kommer in och ser en massa saker man vill göra och så gör man dem, säger hon.

– Förvalta är det nog andra som gör mycket bättre, jag älskar när det är framåtdrivet och så bara genomför man förändringarna.

 

Boisen tror att hoppen mellan olika företag utvecklat henne i chefsrollen:

– Jag lär mig alltid någonting av en ny arbetsmiljö, alla företag står inför olika utmaningar. Sedan tycker jag att jag blir en bättre chef ju fler människor jag jobbar med och ju fler organisationer jag lär känna. Det är klart att jag får nya utmaningar som jag kan ta med mig till nästa jobb.

 

Fler chefer borde våga ta steget och gå vidare – men av rätt anledningar, anser Boisen:

– Ta inte ett jobb för att någon viftar med miljoner dollarsedlar framför näsan. Du ska aldrig ta ett jobb för statusens skull. Det kan låta himla bra och vara frestande: ”Wow, ska jag bli den här superchefen på det här coola företaget? Oj, vad folk kommer tycka det är coolt”. Men det handlar inte om vad folk tycker, utan det handlar om vad du tycker och vad du brinner för.

 

Däremot är det helt på sin plats att våga vara tuff i löneförhandlingarna med en ny arbetsgivare. ”Vet om ditt värde”, är en devis Boisen försöker följa:

– Klart du ska passa på! Du är ju värd det här jobbet och det är klart att du ska ha en lön som är rimlig och en lön som är riktigt bra. ”Ta ifrån tårna” brukar jag säga till mina vänner när de blir erbjudna nya fina chefsjobb.

 

Inkomstförsäkring upp till 150 000 kr/mån

 

Chefsliv

► Över 100 000 chefer är medlemmar i Unionen Chef – Sveriges största fackförbund för chefer.

 

► Som medlem kan du försäkra din inkomst upp till 150 000 kr/mån.

 

► Vi kan dina rättig­heter som anställd och vi kan hjälpa dig med frågor i din yrkesroll som chef – vi är experter på privat svensk arbets­marknad.

 

► Undrar du något är det bara att ringa! Vi har en direktlinje för dig som är medlem i Unionen Chef.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies