Hela denna artikel är en annons från AEG

Så blir du en mästare i ditt kök

Publicerad 22 september, 2017

I tv-kanalerna avlöser matlagningsprogrammen varandra. Många är okrönta mästare i sina egna kök. Och egentligen behövs bara två saker för att lyckas, enligt stjärnkocken Klas Lindberg:
– Bra råvaror – och en bra termometer. Då har man kommit en bra bit på vägen, säger han.

Få maten hemma att smaka som på restaurang – här är stjärnkockens bästa tips.

Att laga mat är en process. Man kan välja att göra det svårt och krångligt – eller enkelt.
– Vilka behov har man – och vilken hjälp vill man få? Det finns så otroligt mycket som man underlätta ens matlagning och samtidigt göra det till en både roligare och godare upplevelse, säger Sofie Qviberg, Nordic Category Manager på Electrolux.

Restaurangkänsla hemma
AEG Mastery Range är en serie köksvitvaror som verkligen underlättar och hjälper.
– Förutom designen så får man nu möjligheten att vara kreativ och uppleva restaurangkänsla i sitt eget kök. All utrustning har en uppgift och samarbetar. Fläkten startar automatiskt när hällen sätts på, ugnen håller koll på när köttet har den perfekta temperaturen och diskkorgen är enkel att lyfta upp till en bekväm arbetshöjd. Det blir en matlagningsupplevelse utöver det vanliga, säger Sofie Qviberg.

Unik precision
AEG Mastery Range vänder sig till alla medvetna konsumenter – och till alla som är intresserade av att utforska nya matlagningsområden.
– Rätt verktyg på rätt plats vid rätt tidpunkt – så kan man sammanfatta det. Ugnen har en unik precision även för den mest kräsna hemmakocken. Här får man assistans så att man kan vara stjärnkock i sitt eget kök samtidigt som man har gäster hemma och kan mingla med dem under tiden, säger Sofie Qviberg.

Så optimerar du smaken med exakt temperatur – titta på videon här

”Man får kontroll hela vägen”
Klas Lindberg – utsedd till Årets Kock 2012 – och som nu driver prisbelönta restaurangen Portal vid Sankt Eriksplan i Stockholm, ser fördelar med AEG Mastery Range-serien:
– Här får man som kock kontroll hela vägen och man får en jämnhet och precision i sitt arbete, säger han.
Men bra hjälpmedel är en sak. Med bra utrustning går det inte att trolla, utan det behövs också bra råvaror.

Rätt temperatur förhöjer smaken
– Ekologiskt och närproducerat är två nyckelord. Se sedan till att exempelvis inte ta köttet direkt från kylskåpet till ugnen. För bäst resultat ska man alltid jobba med råvaror som håller rumstemperatur. Lägg gärna några extra kronor på råvaran – och behandla den sedan med respekt, säger Klas Lindberg.

Termometern som gör köttet extra saftigt och fisken extra mjäll – titta på videon här.