Annons
Innehåll från Bisnode

Storbolagens insikter – 
så tjänar vi på rätt data

De har ställt om sina organisationer till att jobba datadrivet – och har blivit mer lönsamma. 
En ny rapport avslöjar hur 22 europeiska storbolag arbetar.
 ”Datadrivna företag växer redan snabbare än sina konkurrenter, med större lönsamhet och mer innovationskraft”, skriver Tomas Hedenius, Head of Marketing and Communication – Scandinavia hos analys- och dataföretaget Bisnode.

EXTERN LÄNK: Hämta rapporten Data-driven Masterclass här


I rapporten, som baseras på en undersökning genomförd av Kaiors Future på uppdrag av Bisnode, djupintervjuas 22 seniora ledare på företag som redan idag arbetar datadrivet. Här delar de med sig av sina lärdomar och tips i frågan – från ax till limpa.
”Den här rapporten tar upp de viktigaste stegen i framgångsrika företags övergång till ett mer datadrivet arbetssätt som kan hjälpa dig på̊ vägen”, skriver Tomas Hedenius.

”Du behöver läsa på”

Enligt honom är det framförallt inom tre områden dessa företag utmärker sig positivt: Ett tydligt ledarskap, fokus på problemet som ska lösas och de har kommit igång.
”Om du inte strävar efter att omvandla ditt företag till en datadriven organisation, om du inte vet exakt vad det innebär att vara datadriven, om du saknar kunskap om vad som är viktigt i den nya eran av avancerad analys och AI – då gör du inte ditt jobb. Du behöver läsa på, och du och ditt företag måste börja prioritera data och analys”, skriver Hedenius.

EXTERN LÄNK: Hämta rapporten Data-driven Masterclass här