Annons
Innehåll från Dun & Bradstreet

Tog hjälp av tekniken: Fick fler kunder och bättre affärer

Ett stabilare företag, bättre affärer – och fler kunder. Tack vare Binsodes automatiserade kreditprövning kan crowfunding-plattformen Fellow Finance satsa långsiktigt.

Så funkar Bisnodes automatiserade kreditbeslut – läs mer

Hos Fellow Finance möts företag och privatpersoner i behov av lån samt investeringar. Tjänsten har vuxit rejält sedan starten 2013 och finns numera i 70 länder. I dag är Fellow Finance den största P2P-plattformen i Norden.

Den snabba tillväxten medförde att antalet låneansökningar ökade – vilket satte företagets manuella hantering av varje ärende under hård press. Handläggningen drog ut på tiden och plattformen gick miste om potentiella kunder. Dessutom ökade risken för misstag i långivningen, menar företagets vd Jouni Hintikka:

 Snabbhet och tillförlitlighet är otroligt viktigt i den här verksamheten där man annars kan gå miste om massor av erbjudanden på väldigt kort tid, säger han.

”Givit oss pålitliga och ansvarsfulla kunder”
Företaget identifierade problemen och tog hjälp av Bisnode, som specialiserat sig på olika analyser av kunddata – däribland automatiserade kreditbeslut (se faktaruta). Genom den nya processen sköts varje ärende i realtid, vilket sparar såväl tid som pengar – och har gett en ökning av antalet kunder:

– Att automatisera lånebesluten hjälper till att hålla våra kostnader och provisioner i schack och den automatiserade kreditutvärderingen har givit oss pålitliga och ansvarsfulla låntagare, säger Hintikka.

Undviker dåliga kunder
I Bisnodes system är det möjligt hantera kreditbesluten både efter en standardiserad mall eller en skräddarsydd lösning där företagets egna kreditpolicy ligger till grund. Fellow Finance valde det sistnämnda, där man även använder Bisnodes underlag för kund- och företagsdata – något som tryggar både kunder och Fellow Finance själva:

– Det är otroligt viktigt för kunderna som investerar i vår tjänst att deras pengar inte lånas ut till personer med registrerade betalningsanmärkningar, säger Jouni Hintikka.

Han ser även andra fördelar i samarbetet med Bisnode, framförallt båda företagen har internationella ambitioner:

– En affärsidé som testats och visat sig fungera i ett land är lätt att kopiera till ett annat. Bisnode förser oss med all den utländska kredit- och adressinformation vi behöver. Vårt partnerskap möjliggör våra planer på att expandera.

Testa Bisnode RiskGuardian Suite här

FAKTA: Ökad lönsamhet med optimerad risk
Bisnodes lösningar bygger på tillförlitliga kreditdata, skarpa analyser och skräddarsydda policies & scoringmodeller. Tillsammans skapar det en helhetsbild som hjälper dig att optimera din risk- och kredithantering.

– Bevaka och analysera nya som befintliga kunder genom aktuell kreditinformation. Skapa en helhetsbild av företags- och privatpersoners kreditvärdighet genom betalningsindex och marknadens ledande kreditvärderingssystemet AAA.

– Möjliggör automatiserade kreditbeslut väl underbyggda av kreditinformation som uppdateras löpande. Administrativa kostnader minskar medan lönsamheten optimeras genom att säga ja till fler säkra kunder. 

– Förhindra bedrägeri och upptäck företag med förhöjd risk genom mönsterigenkänning och analys av riskbeteenden. Undvik på så sätt oväntade kreditförluster.

Bisnodes lösningar kan integreras i önskat gränssnitt.

Fakta: Fellow Finance

Fellow Finance Abp är en crowdfunding- och P2P-lånetjänst som innehar en betalningsinstitutslicens utfärdad av Finansinspektionen. Fellow Finance Abp är noterat på Nasdaq First North Growth Market Finland. Läs mer https://www.fellowfinance.se/

Mest läst

Dun & Bradstreet

Hur ökar du takten på din datadrivna resa?
Vad kommer efter digitaliseringen?
Inspireras av Europas ledande talare inom AI, smart data och analys. Power of Data anordnas av Dun & Bradstreet, ett marknadsledande globalt data- och analysföretag.

Mer information hittar du här.