Annons
Innehåll från Dun & Bradstreet

Metoden gör företagen mer lönsamma: ”Ögonöppnare”

Återbetalning inom tre månader – och brant ökade intäkter på sikt. 
En ny rapport visar att företag som investerar i god datakvalitet ökar lönsamheten rejält. 
– Även om jag känner till fördelarna är jag ändå lite förvånad över att det var så stor skillnad, säger Rebecka Lundgren, produktansvarig hos data- och analysföretaget Bisnode – A Dun & Bradstreet Company.

Anslut till en värld av strukturerad data

Konsultföretaget Forrester har under tre års tid undersökt fem amerikanska bolag som, med externa experters hjälp, förbättrat sin datahantering inom flera områden. Och resultaten har inte låtit vänta på sig: Sammantaget har företagen bland annat fått en ROI på 173 procent, nio gånger snabbare hantering av prospekt och 100 nya kunder. Dessutom återbetalade sig investeringen på tre månader.

– I de casen som presenteras ser man en mängd olika vinster. Mycket handlar om förbättrad produktivitet inom flera områden, men även förbättrad riskhantering, ökad effekt av sin marknadsföring och effektivare prospektering för sälj. Företagen har blivit vassare på att rikta sina resurser rätt, säger Rebecka Lundgren och lägger till:

– Bara det att satsningarna har en ”payback” på tre månader är något som jag tycker borde vara en ögonöppnare.

”Saktar ner produktiviteten”

Samtidigt som rapporten visar på en mängd positiva aspekter med förbättrad datahantering upplever Rebecka Lundgren att företag kämpar med frågan – ofta med begränsad framgång:

– Många jobbar med data från flera olika affärssystem, vilket gör att en gemensam vy på kunden, leverantören, affärspartnern är svår att uppnå. Nästa sak är att hålla data korrekt, komplett och uppdaterat, har man inte fullständig information får man luckor i sin data. Information ändras kontinuerligt och då krävs att man har automatiserade processer som sköter den biten, säger hon.

Bristerna ovan gör också att kostnaderna riskerar att skjuta i höjden:

– Det är mer kostsamt att ta hand om ett fel i efterhand än att ha rätt data från början. Om felaktigheter sprider sig i organisationen blir man sårbar och beslut utifrån data blir mindre tillförlitlig, vilket skapar en osäkerhet. Det saktar också ner produktiviteten.

Kommer inte sköta sig självt

Det företagen i rapporten gjorde var en total genomlysning av all sin data, med följande datatvättar, med nya kopplingar mellan system– och förbättrade processer inom datahanteringen:

– Man ska inte tro att det räcker med att investera i världens bästa CRM-system och tro att data sköter sig självt. Utan man måste identifiera vilka data behov ens verksamhet har och sedan ta in lösningarna som ska underlätta arbetet vid exempelvis nyupplägg. Jag har sett en del försök där företag försöker göra detta själva, men jag vill verkligen trycka på att ta hjälp, säger Rebecka Lundgren.

Den hjälpen kan stavas Bisnode – A Dun & Bradstreet Company, som inte bara bidrar med data strukturer – utan även berikning av data.

– Kärnbudskapet är att vi kan bidra med att kundens data når sin fulla potential. Kombinationen av vår data och insikter tillsammans med kundens egen data gör att man får ett gediget underlag för beslut.

Säkerställ korrekt data i era system

 Hög datakvalitet gör dig mer lönsam som företag

Istället för att slösa bort tid och resurser på att hantera flera olika datakällor och system gör Bisnode – A Dun & Bradstreet Company det möjligt för dig att ha en gemensam datakälla. I praktiken innebär det tillgång till data som är korrekt, uppdaterad och fri från dubbletter. Som företag får man en mängd olika vinster, bland annat:

  • Att affärsbeslut grundas på korrekt och uppdaterad data
  • Får en klar bild av vilka företag du gör affärer med
  • Effektivare prospektering för sälj
  • Får djupare insikter om dina kunder och bättre effekt på era kampanjer
  • Säkerställer företagets GDPR-efterlevnad
Mest läst

Dun & Bradstreet

Hur ökar du takten på din datadrivna resa?
Vad kommer efter digitaliseringen?
Inspireras av Europas ledande talare inom AI, smart data och analys. Power of Data anordnas av Dun & Bradstreet, ett marknadsledande globalt data- och analysföretag.

Mer information hittar du här.