Climat80-gruppen, företaget som kör på förnybar el

Climat80-gruppen arbetar med helhetslösningar inom ventilation, VS, kyla och fastighetsservice. Deras mål är att alltid leverera energismarta och långsiktiga lösningar som har låg miljöpåverkan. Men de tänker inte bara på sina kunder, de har också valt att satsa på hållbarhet inom hela företaget genom bland annat smarta laddstolpar.

Läs mer om hållbara transporter

 

Climat80-gruppen jobbar dagligen med att leverera lösningar med låg energipåverkan till sina kunder. Eftersom de vill satsa på hållbarhet inom hela företaget har de valt att installera laddstolpar från till sina eldrivna tjänstebilar. Även de anställda som äger elbilar kan då ladda dem på arbetsplatsen.

– Vi investerade i våra första elbilar redan 2015 eftersom vi vill bidra till en bättre miljö. Det är svårt att sia om hur det kommer att se ut i framtiden, men jag tror på elbilen, säger Martin Sjöberg, serviceledare inom el på Climat80gruppen.

 

De företag som vill satsa på klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid kan bland annat söka investeringsstöd genom Klimatklivet hos Naturvårdsverket.

– Vi sökte bidraget eftersom el- och hybridbilar ligger helt rätt i tiden. Vi ser också att allt fler företag satsar på att byta ut sina gamla tjänstebilar mot mer miljövänliga alternativ. Vi får ungefär tre förfrågningar i veckan från våra kunder som handlar om laddstolpar, säger Martin Sjöberg.

 

När Climat80gruppen blev beviljade investeringsstöd valde de att satsa pengarna på 15 laddstolpar från E.ON.

– Idag har vi 19 elbilar och laddstolpar i både Malmö och Lund. Vi är supernöjda och känner att vi har hittat en bra lösning. E.ON erbjuder en komplett lösning som innebär att vi inte behöver tänka på varken administration eller service. Det känns otroligt skönt, säger Martin Sjöberg.

 

E.ONs kunder kan välja mellan tre olika paket som innehåller allt från hårdvara och installation till abonnemang och tjänster. E.ON står också för både leverans, installation, drift och kundservice kring laddarna. De erbjuder dessutom säker laddning av alla elbilar inklusive laddning med eller utan identifiering.

– Vi har tagit fram ett system som är enkelt att använda. Man kan egentligen säga att vi erbjuder en smart laddstolpe som fungerar precis som en smart telefon, säger Linda Eriksson, Project Manager för laddlösningar på E.ON Försäljning.

 

E.ON tillsammans med partners har idag drygt 3 100 laddpunkter runt om i Europa. Inom en tvåårsperiod kommer de även att sätta upp 180 nya laddstationer. Satsningen är en del i E.ON:s stora klimatsatsning, där all energi som kommer från E.ON ska komma från förnybara eller återvunna källor senast 2025.

– Marknaden för elbilar har ökat med över 60 procent bara i år. Vi ser också att fordonsindustrin har börjat följa med i utvecklingen och satsar på att ta fram fler elbilar. Det är positivt för oss eftersom vi vill ligga i framkanten när det gäller smarta helhetslösningar för laddstolpar, säger Linda Eriksson.

 

Läs mer om elbilar för företag

 

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion:Bonnier News Brand Studio
Om cookies