Single post hero

Nu är den här: Geberits högteknologiska duschtoalett får ny form

Att rengöra sig med vatten istället för papper är inte längre en lyx bara för ett fåtal. Med AquaClean Sela från Geberit möter minimalism modern schweizisk högteknologi. – Vi hoppas att 2019 blir året när duschtoaletten får en naturlig plats i de svenska hemmen, säger Margit Harsch, internationell chef för Geberit AquaClean.

Mer om Geberit AquaClean Sela

2019 är året då den smarta duschtoaletten går från exklusiv badrumsdetalj för ett fåtal till att bli vardagslyx för många. Förebilden är förstås Japan där i dag 75 procent av badrummen är utrustade med duschtoaletter. Steget in på den stora europeiska marknaden har redan tagits, och nu är det alltså Sveriges tur att på allvar ta till sig den innovativa tekniken.

När Geberit AquaCleans internationella chef Margit Harsch och trendspanaren Stefan Nilsson gemensamt lyfte guldskynket och avtäckte den nya duschtoaletten under Stockholm Furniture & Light Fair på Stockholmsmässan, var det också första gången som nya AquaClean Sela mötte den svenska publiken.

Nyskapande form och funktion

Designen på den vägghängda duschtoaletten, som rengör med vatten istället för att man använder toalettpapper, är klassiskt tidlös, minimalistisk och elegant. Formgivningen och de nyskapande funktionerna går helt i linje med de tidigare modellerna i Geberit AquaClean-familjen, som föddes för tio år sedan och kom att sätta en helt ny standard för kombinationen toalett och personlig hygien.

Men i mycket är det annars allt det där som inte syns som har blivit marknadsledande AquaCleans signum. Den schweiziske industridesignern Christoph Behling har byggt in mängder med finurliga funktioner som tar personlig hygien till en ny nivå.

Fiffiga finesser

Med hjälp av duschtekniken Whirlspray – som är en behaglig, luftad, varm vattenstråle – garanteras grundlig rengöring med låg vattenförbrukning och användaren känner sig ren och fräsch som efter en dusch. TurboFlush-tekniken gör det möjligt att i det närmaste spola ljudlöst och mycket effektivt och tillsammans med det dämpade nattorienteringsljuset, som gör att man slipper tända i badrummet, skapas en tyst och sofistikerad miljö. Fjärrkontrollen är enkel och intuitiv och användarens personliga inställningar nås med en enkel knapptryckning. Finesserna kan också styras med hjälp av Geberit-appen som smidigt laddas ner i mobiltelefonen.

– Vi hoppas att 2019 blir året när duschtoaletten får en naturlig plats i de svenska hemmen. AquaClean Sela har en elegant design och skapar en stor känsla av välbehag hos användaren, säger Margit Harsch, internationell chef för Geberit AquaClean.

Mer om Geberit AquaClean Sela

Fakta:

Företaget Geberit grundades 1874 av Caspar Gebert i den schweiziska staden Rapperswil. Drygt ett sekel senare, 1978, introducerade Geberit sin första vägghängda toalett med duschfunktion. Företaget har blivit ett signum för schweizisk premiumdesign bland annat tack vare den revolutionerande duschtoaletten Geberit AquaClean, som lanserades 2009. Alla modeller har namn som associerar till schweiziskt vatten. Modellen AquaClean Sela är uppkallad efter källan där floden Inn rinner upp i regionen Engadin i de schweiziska Alperna.