Single post hero

Så blev duschtoaletten årets snackis på Operakällaren

När årets bästa design korades på Swedish Design Awards föddes en otippad snackis: duschtoaletten AquaClean Mera från Geberit.
– Vi tyckte det var kul att presentera en produkt med sådan genuin kvalitet. Nu funderar vi på att installera duschtoaletter på hela Operakällaren, säger Abbe Ibrahim, vd för Operakällaren.

Mer om Geberit AquaClean Mera

Årets mest prestigefulla fest för svensk design, Elle Decoration Swedish Design Awards, hölls i år på Operakällaren i Stockholm. Därför valde det schweiziska företaget Geberit att under hela designveckan installera sin senaste modell av duschtoalett på damtoaletten. Geberit AquaClean är en duschtoalett som rengör användaren med en kroppstempererad, behaglig vattenstråle. Det ger en långvarig fräsch och nyduschad känsla.

Kön ringlade sig tidvis lång och intresset för den minimalistiska och stilrena duschtoaletten AquaClean Mera var minst lika påtagligt som de ständiga vimmelspaningarna kring de senaste designtrenderna.

Initiativet från Elle Decoration och Petra Nilsson, marknadschef på Geberit Sverige, fick från första stund stöd av Abbe Ibrahim, som är vd både på Operakällaren och ägargruppen Nobis Restaurang Division.

Galakvällens snackis

– Det var verkligen succé. Helt klart galakvällens snackis. Lite som när man samlas kring fotoautomaten på riktigt bra fester. För vår del var det både roligt och oväntat, säger Abbe Ibrahim.

Man till trots har Operakällarens vd passat på att smita in på damernas, för att se om det verkligen fanns fog för det stora intresset kring de två duschtoaletterna.

– Jag gillar att varje bransch tar ett steg till. Vi på Operakällaren gillar det vi gör, och vi utvecklar och gör det bra. Jag tror att det är samma sak med Geberit. AquaClean tycks definitivt ligga i framkant, så jag hoppas att duschtoaletten blir en framgång. Vi kommer att bygga om Operakällaren inom några år, och i samband med det ska vi fundera över duschtoaletter.

Magiska miljöer

Kvalitet är ett ord som genomsyrar och går igen både i Operakällarens kulturmärkta, magiska miljöer, de innovativa rätterna signerade kökschefen Stefano Catenacci och den sofistikerade duschtoaletten.

– Vi har ju fått epitetet Sveriges nationalkrog, så vi har både ett arv och ansvar att ta ställning till – kulturhistoriskt och gastronomiskt. Och det är något vi tänker på hela tiden: Hur kan vi göra ännu bättre ifrån oss, utan att tumma på det historiska arvet? Det här är en extremt vacker miljö att vara i. Jag nyper mig fortfarande i armen varje dag när jag kommer till jobbet.

Mer om Geberit AquaClean

Fakta:

Företaget Geberit grundades 1874 av Caspar Gebert i den schweiziska staden Rapperswil. Drygt ett sekel senare, 1978, introducerade Geberit sin första vägghängda toalett med duschfunktion. Företaget har blivit ett signum för schweizisk premiumdesign bland annat tack vare den revolutionerande duschtoaletten Geberit AquaClean, som lanserades 2009. Alla modeller har namn som associerar till schweiziskt vatten. Modellen AquaClean Mera är uppkallad efter den fem mil långa bergsflod som slingrar sig fram från källan i södra Schweiz genom Malojapasset i Alperna för att mynna ut i Comosjön i norra Italien.