Single post hero

Så gör du badrummet till en skön oas: 8 tips från stylisten Åsa Dyberg Janson

Badrummet som fristad för avkoppling och rekreation – en plats där man får vara sig själv. Så ser arkitekten och stylisten Åsa Dyberg Janson på våra nya badrum. Här är 8 insidetips att inspireras av:

Inspireras av Geberit AquaClean

1 Ett badrum är en stor investering, så en genomtänkt färgskala är en bra bas som sedan kan varieras med hjälp av nya textilier, växter, korgar etcetera. Tänk gärna utanför den traditionella ljust & fräscht-skalan. Skapa harmoni och kontemplation med hjälp av härliga material och kulörer, gärna lite djupare som marinblått, smaragd grönt, djupt brunt – och gärna i kombination med trä, ek och valnöt.

2 Unna dig vackra ting i badrummet – reseminnen, sköna, lite lyxiga handdukar och levande ljus. Tänk hotellbadrum: Vardagslyx i form av sköna badprodukter och tjocka frottéhanddukar. Fynd från naturen, som snyggt slipade stenar från stranden, och färska blommor kan verkligen förgylla en annars grå måndagsmorgon. Och växter blir pricken över i:et för att skapa den härliga oas som badrummet kan vara.

3 Släng inte ut badkaret, din bästa vän för avkoppling. Tänd ljusen, tappa upp ett hett bad med någon väldoftande badolja och sjunk ner och slut ögonen.

4 Välj en vägghängd wc. Den är lätt att städa och installationsväggen kan verkligen bli en fantastisk hylla för allt det vackra som du vill omge dig med i badrummet. Här får din parfym och allt det andra som du vill ha nära dig en framskjuten plats. Har du möjlighet så välj en Geberit AquaClean duschtoalett som rengör dig med vatten – det är härlig lyx i vardagen.

5 Tänk konsekvent, tänk helhet. Gör gärna ett inspirationscollage med sådant du gillar, se om det funkar ihop innan du gör investeringen.

6 Mjuka gärna upp ditt badrum med naturmaterial som korg, trä, sten, linnehanddukar, keramik och vackert glas. Mixa nytt och gammalt – det skapar personlighet och kontraster.

7 Förvaring är viktigt men kan vara ett litet problem att få till. Det kan vara svårt att få plats med allt som man vill ha i badrummet, men har man lite takhöjd kan man alltid utnyttja den och jobba på höjden. Det är fint att kombinera stängd och öppen förvaring – skönt att stänga dörren om det man inte vill se och bara ha det vackra i den öppna förvaringen.

8 Att kunna dimra belysningen är ett måste. Självklart att man ska kunna se när man städar, men på kvällen när tröttheten slår till vill man bara ha ett dovt ljus tänt när man gör sig redo för natten.

Därför är rengöring med vatten bättre för dig

Geberit grundades 1874 av schweizaren Caspar Gebert och tillverkar sanitetsprodukter. Geberit är idag marknadsledande i Europa och har blivit ett signum för schweizisk premiumdesign, bland annat tack vare den högteknologiska duschtoaletten AquaClean Mera.

 

Toaletten rengör grundligt med en behaglig vattenstråle och torkar därefter med en varmluftstork. Det ger en långvarig känsla av renhet och fräschhet. Funktionerna styrs via en fjärrkontroll eller en App i din smartphone.