Academic Search International bygger sin företagsidé på ett starkt sammansvetsat team av professionella medarbetare, som också gillar att ha roligt på jobbet.

Kunskapsdrivna rekryterare

Academic Search International rankas högt i Skandinavien när det kommer till kundnöjdhet. Nu fortsätter företaget att investera för framtiden.
– Vi har ett otroligt kompetent team och lever uteslutande av att våra konsulter kan bygga starka band med sina kunder och kandidater, säger Academic Search Internationals vd Brune Tavell. 

LÄS MER: www.academicsearch.se

Familjeföretaget Academic Search International grundades 1991. Ambitionen var tydlig: Att med medveten metodik och spjutspetsvass precision hitta exakt rätt medarbetare för deras kunder. Nästan tre decennier senare styr Brune Tavell, son till Marika Treschow som grundade bolaget, Academic Search resa in i framtiden. 

– Jag gick in i bolaget för 14 år sedan och har tagit företaget vidare i samma anda som i starten. Vi vill vara väldigt personliga och genuina, vår passion för det vi gör ska kännas. Därför är det viktigt att vi rekryterar personer till oss själva som matchar våra värderingar. Jag tror att våra kunder uppskattar just detta: Att det är personligt men samtidigt extremt professionellt, säger Brune Tavell, vd för Academic Search International. 

Trygghet som kapital

Att under många år ha levererat med kvalitet, menar han är en av orsakerna till att kunderna känner trygghet och kommer tillbaka. Bakom ligger ett starkt team av medarbetare, som var och en speglar sin personlighet i företaget. 

 – Det är en väldigt fin sammanhållning i gruppen, ett sätt att samverka, hjälpa och stärka varandra. Det finns en enorm styrka, glädje och erfarenhet i teamet. 

Headhunting/search och konsult- och interimslösningar utgör grunden, men företaget utför också lednings- och grupputvecklingsprogram. Under varumärket Jobfinder genomförs traineeprogram. Ända sedan starten har Academic Search sökt en bredd av kunder och branscher, men framför allt företag med starka varumärken. 

Erfarenhet från näringslivet

– Man kan välja olika spår för att bygga bolag i denna branschen. Vår styrka är kombinationen av metod/process och att vårt team består av personer med mångårig erfarenhet från nyckelpositioner inom näringslivet. Att vara riktigt duktiga på personbedömning tillsammans med väletablerade nätverk är bra, men det som framför allt gör oss framgångsrika är våra medarbetare. 

– För att vinna förtroende måste vi snabbt kunna sätta oss in i våra kunders vardag, vad som gör dem framgångsrika och vilken resa de vill göra. Då är det såklart lättare  om du själv har levt i samma värld som din kund, säger Brune Tavell som har sett sitt företag dubbla omsättningen sedan han började 2006. 

LÄS MER: www.academicsearch.se

FAKTA

Academic Search International

Academic Search hjälper företag med starka varumärken att tillhandahålla och utveckla chefer och andra nyckelpositioner. Vi utvecklar individer och organisationer genom tjänsterna Search, Interim och Leadership & team development. 


OMSÄTTNING 2017: Ca 62 mkr

OMSÄTTNING 2018: Ca 69 mkr

ÖKNING I PROCENT: Ca 10 %

ANTAL ANSTÄLLDA: 32 (exkl interimkonsulter)
Hela denna sida är en annons