Beamon People satsar på molntjänster 

Beamon People är ett IT-konsultbolag som beskriver sig som stora nog att lösa komplexa utmaningar, men tillräckligt små för att ta personligt ansvar. Nu tar de steget upp i molnet med målsättningen att bli en självklar partner och aktör inom området. 
– Att satsa på molnet är ett naturligt steg i att möta våra kunder och de utmaningar som väntar dem, säger Daniel J:son Lindh, vd. 

LÄS MER: Beamon People satsar på cloud

Beamon People levererar tjänster inom arkitektur, utveckling, ledning, strategi, user experience, visuell design, test, kvalitetssäkring och krav. De har haft en fin tillväxt sedan starten 2010, mycket tack vare deras unika företagskultur. 

– Alla som jobbar här, våra “beams”, är underbart olika som individer, men delar samma värderingar och drivkrafter. Vi är ett bolag med en öppen, inkluderande kultur och ett starkt fokus på människan. Med människor som har rätt drivkraft och förutsättningar följer en god affär och då är inte ens the sky the limit, säger Daniel J:son Lindh, vd. 

Ett nytt Beamon People varje år

För Beamon People är det viktigt att satsa på personlig utveckling, transparens och möjlighet att göra intern karriär för att skapa en kultur där alla beams känner att de kan växa – och utvecklas.
– Det är roligt att höra från både kunder och konkurrenter som berättar att de inspireras av vår bolagskultur. Det är något som vi är väldigt stolta över. När vi säger att vi bygger bolaget tillsammans, då menar vi det. Förändring motiverar oss, nyfikenhet driver oss och utmaningar triggar oss, säger Daniel J:son Lindh. 

Bolagets utveckling är en ständig resa där alla beams tillsammans utvecklar ett nytt Beamon People varje år.

– För oss är det naturligt att ständigt utvecklas. Vi har hela tiden utmanat oss i våra målsättningar, varit offensiva men samtidigt flexibla och förändringsbenägna, säger Daniel J:son Lindh.

En klimatsmart väg till molnet

Nu vill Beamon People även sätta bolaget på kartan som den självklara partnern och aktören inom molntjänster genom att bland annat erbjuda helhetsåtaganden, arkitektur, strategi och flytt av on premise till Cloud. 

– Vi vill hjälpa våra kunder att bli framgångsrika och konkurrenskraftiga. Molnet är en förutsättning för omni channel och growth hacking och kommer därför vara centralt för många av våra kunder framöver. Det ska bli väldigt spännande att utveckla den affären tillsammans med både våra kunder och anställda. 

LÄS MER: Vi söker dig till vår cloud-resa

FAKTA

Beamon People

Beamon People är ett IT-konsultbolag på Södermalm som grundades 2010 och som levererar tjänster inom arkitektur, utveckling, ledning, strategi, user experience, visuell design, test, kvalitetssäkring och krav. “Beamon” är efter längdhopparen Bob Beamon som överträffade alla förväntningar vid OS 1968. “People” för att människorna är själen, hjärtat och ryggraden i bolaget. Beamon People har fått utmärkelsen Gasellföretag fyra år i rad och är det första IT-bolaget i Sverige som fått utmärkelsen “Equal Employer”.

OMSÄTTNING 2018:
146 miljoner kronor 

OMSÄTTNING 2019:
190 miljoner kronor 

ÖKNING I PROCENT: 30 procent 

ANTAL ANSTÄLLDA: 110 

Daniel J:son Lindh tillsammans med rekryteringsansvarig Julia Garellick Lindborg.