Centric växer stabilt ihop med kunder och medarbetare

Centric är specialister på klottersanering och ett stort antal tjänster inom markarbete och utemiljö.
Efter några starkt expansiva år kan företaget idag fokusera helt på målet: Att leverera professionella tjänster och växa hållbart.

LÄS MER om Centric

− Oavsett om vi levererar tjänster till kommuner eller privata fastighetsägare och företag ligger vårt fokus på att kunderna ska känna sig trygga med att vi levererar, säger Malin Bodén, VD och grundare av Centric.

Sålde och fick en nystart

Det är nu 27 år sedan som Malin Bodén slutade på ett lokalvårdsföretag och bestämde sig för att starta eget. Ett lyckokast visade det sig. Efter många år i branschen där Centric adderade klottersanering till verksamheten var det dags för en nystart.

− Genom att sälja av lokalvårdsdelen fick vi tid och energi att utöka vår verksamhet och växa. Tack vare nya förfrågningar kunde vi utveckla ett till affärsområde − utemiljö och parkskötsel.

Växtvärk gav nyttiga lärdomar

Med utökat tjänsteutbud inom bland annat vinterunderhåll och parkskötsel tillsammans med klottersanering expanderade Centric snabbt. Mellan 2009 – 2010 hade företaget en tillväxt på strax över 60 procent och kunder i stora delar av Östergötland och södra Stockholm. 

− Att växa så fort på kort tid var jättetufft, men det gav oss också viktig kunskap. Idag ligger vårt fokus på att vi ska växa tillsammans med våra kunder som vi är mycket stolta över, säger hon.

Viktigt med kompetensförsörjning

Den stora utmaningen i en bransch som är väderberoende är att hitta rätt kompetens och kunna hålla kvar duktiga medarbetare året runt. 

− För att vi ska klara kompetensförsörjningen och ökade krav på utbildning arbetar vi bland annat med vidareutbildningar. 

− I år har vi också kickat igång ett hälsoår där vi utmanar alla våra medarbetare att tillsammans gå 3 750 000 steg i månaden, säger hon och tillägger skämtsamt att de 5000 steg varje person behöver gå varje dag blir tuffast för de som sitter i maskinerna större delen av dagen.

Ser på företaget med stolthet

Att få skapa attraktiva och trygga miljöer för medborgarna är något medarbetarna på Centric värdesätter högt. Med tre gaselldiplom i bagaget kan företaget idag också utvecklas med eftertanke.

− Självklart är det roligt med större förfrågningar, men idag kan vi ibland få tacka nej till jobb. Vårt mål är att kunna fortsätta vara professionella och affärsmässiga, avslutar hon.

LÄS MER om Centric

FAKTA

Centric

Centric startade 1992 i Linköping och är specialister på klottersanering samt ett stort antal tjänster inom markarbete och utemiljö. Företaget är verksamma i stora delar av södra delen av Sverige och har även kontor i Södertälje.

OMSÄTTNING 2017: Ca 27 MSEK

OMSÄTTNING 2016: Ca 25 MKR

tillväxt: 8 procent

ANTAL ANSTÄLLDA: Cirka 20 men varierar beroende på säsong