"Det är ett hantverk att hitta rätt kompetens” 

I en värld med ökad konkurrens och färre tillsvidareanställda, hjälper Ework Group företag och konsulter att nå sin fulla potential. Med ett ökat nätverk och nyregistrerade profiler på deras plattformar är de Nordens största konsultförmedlare.
– Vår potential är enorm. Men det finns mycket mer att göra i branschen, säger Pernilla Nilsson, försäljningschef.     

LÄS MER om Ework Group

Ework Group grundades för 19 år sedan och idag har de verksamheter ibland annat Sverige, Finland, Norge, Polen och Danmark. Men att etablera ett nytt tänk i konsultbranschen i början av 2000-talet var en utmaning. Pernilla Nilsson har arbetat på Ework Group sedan 2004 och idag är hon försäljningschef.

– Vi var pionjärer i början och ett av få start-up bolag i branschen som lyckades ta sig över den första investeringströskeln. Vi fick slå oss fram, böna och be och i princip jaga livet av oss, men det lönade sig i slutändan, säger hon och berättar att deras hårda arbete har gjort att de har växt från dag ett. 

Inga anställda konsulter 

Ework Group bestämde sig för att lätta upp branschen genom att skapa en modell som underlättade hela processen, både för konsulter och företag. Pernilla Nilsson förklarar att deras konkurrenter på den tiden var få – och långsamma. 

– Vår affärsidé bygger på konsultmäklarmodellen vilket innebär att konsulterna inte är anställda hos oss. Vid ett konsultuppdrag är Ework Group avtalspart till både kund och konsult samt att vi sköter all administration kring uppdraget, säger hon. 

Idag har Ework Group cirka 160 nationella och internationella företag, myndigheter och organisationer som kunder. Varje månad får de dessutom in cirka 500 nya förfrågningar om konsulthjälp.  

– Vi växer på ett hälsosamt sätt. Volymen av konsultförfrågningar kan verka skrämmande, men vi har utvecklat och anpassat våra processer genom bland annat automatisering samt andra avgörande och modiga investeringar, säger Pernilla Nilsson.

”En entreprenörsanda”

Hon är medveten om att digitaliseringen är på väg att förändra branschen, men samtidigt är det ingen nyhet. Det som gör att Ework Group fortfarande växer är deras skräddarsydda och flexibla lösningar samt att de fortfarande är ett hungrigt bolag med ett starkt fokus på sälj. 

– Det är ett hantverk att hitta rätt kompetens. Vi jobbar mycket med att utveckla och bredda vårt nätverk. Ework Group är fortfarande ett ungt bolag och det är otroligt spännande att arbeta i en verksamhet som växer. Det finns en entreprenörsanda som gör att vi arbetar mot samma mål – och vill framåt.  

LÄS MER om Ework Group

FAKTA

Ework Group

Ework är specialister på att snabbt hitta rätt konsult för varje uppdrag – och rätt lösning på konsultbehovet för varje uppdragsgivare. De agerar inköpsavdelning av konsulttjänster, hanterar konsulter utan ramavtal, tillsätter enskilda konsulter och levererar system för konsulthantering. 

OMSÄTTNING 2017: 9 503 MSEK 

OMSÄTTNING 2018: 11 036 MSEK

ÖKNING I PROCENT: 16 procent 

ANTAL ANSTÄLLDA: 306

Pernilla Nilsson, försäljningschef på Ework Group, tycker att det är spännande att arbeta i ett bolag under ständig tillväxt.