Exopen tar sikte på den nordiska marknaden 

Exopen har utvecklat, implementerat och sålt rapportering, budget- och prognoslösningar i över 20 år. Deras dynamiska och verksamhetsnära beslutsstöd har bidragit till en stabil tillväxt med kundnyttan i fokus. 
– Vi vill fortsätta att utveckla marknadens bästa beslutstöd med all den moderna teknik som finns att tillgå, säger Stig Lagerqvist, vd.    

LÄS MER: Flexibla lösningar för ekonomisk uppföljning – läs mer här om Exopen

Alla som arbetar med ekonomi har hört talas om Excel. Och det är genom det verktyget som Exopen har skapat smarta och flexibla lösningar som förenklar och effektiviserar både rapportering och budgetprocesser. 

– Med vår hjälp kan kunden på ett enkelt sätt sammanställa sina rapporter med information, inte bara från sitt ekonomisystem utan alla företagets kringsystem, och på så sätt automatisera uppdateringen av sina rapporter i realtid, säger Stig Lagerqvist, vd. 

Litet bolag som äger hela lösningen

Exopen vill att budget, prognos och rapportering ska vara automatiserat, enkelt, säkert och kostnadseffektivt. Stig Lagerqvist kallar deras beslutsstöd för en flexibel lösning för ekonomisk uppföljning. 

– Vi har över 300 kunder i Sverige, både medelstora och stora företag. Vi är ett litet bolag, men vi äger lösningen hela vägen från utveckling till implementation. Det gör att vi kan erbjuda en stor flexibilitet när det gäller kundanpassade lösningar samtidigt som vi är snabba kring leverans, säger han.

Stig Lagerqvist lyfter fram deras trogna kunder som en stor del av deras framgång, men han tror även att deras tillväxt beror på tre saker. 

– Vi har en bra produkt, en tydlig kundnytta och hög kundservice. Eftersom vi har funnits i över 20 år erbjuder vi en trygghet och erfarenhet som är unik, säger han.

Siktar på expansion utomlands

Under de senaste åren har flera nya aktörer etablerat sig i Sverige. Det handlar både om svenska och utländska bolag. 

– Det är en tydlig trend, men vi är inte oroliga. Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan av våra lösningar som är Excel-baserade och går att koppla mot alla affärssystem, oavsett om det finns i molnet eller inte, säger Stig Lagerqvist. 

Han har dessutom en vision om att expandera utomlands: 

– När jag blev vd 2018 var min ambition att växa organiskt och att ta oss utanför Sveriges gränser. Vi ser att det finns ett behov och jag hoppas att vi kan etablera oss i resten av Norden om cirka två, tre år och sedan i övriga Europa.    

LÄS MER: Flexibla lösningar för ekonomisk uppföljning – läs mer här om Exopen

FAKTA

Exopen

Exopen är ett svenskt bolag som i över 20 år hjälpt företag med rapportering, budget- och prognoslösningar. Exopens lösning täcker allt från det lilla företagets rapportbehov till den stora koncernens processer och gör att företag i realtid ta fram relevant kunskap från sina affärskritiska system och presentera den på det sätt man önskar. 


OMSÄTTNING 2018:
33 miljoner kronor

OMSÄTTNING 2019:
38 miljoner kronor

ÖKNING I PROCENT: 15 procent 

ANTAL ANSTÄLLDA: 25 

Tre orsaker till Exopens snabba tillväxt: Bra produkt, tydlig kundnytta, hög kundservice, berättar Stig Lagerqvist, vd. ”Våra trogna kunder är också en del av framgången.”