Från hobby till företag: Omsätter 110 miljoner

Det började med en passion för utveckling. I dag är Flex Applications leverantör av marknadens mest använda personalsystem och växer även utanför Sveriges gränser.
– Vår ambition är att vara dominerande på den svenska marknaden och vi har etablerat oss i Norge. Nästa steg blir resten av Norden, säger företagets grundare och koncernchef Miran Dennerqvist.

LÄS MER om Flex Applications

Programmering hade länge varit ett stort fritidsintresse för Miran som började sin yrkesbana som utvecklare. Han kombinerade sin hobby med en affärsidé som i dag vuxit till ett mycket framgångsrikt företag med ett av de vassaste systemen på marknaden.

Miran drivs av stoltheten i att bygga flexibla och kraftfulla system med hög kvalitet, vilket är en ledstjärna och därför är han än i dag involverad i både design av och strategiska beslut kring produkten.

Kunden får en helhetslösning

– Jag har brunnit för det hela tiden. Det är viktigt att varje liten del i systemet är så funktionell och smidig att jobba med som möjligt då alla bitar bidrar till helhetsupplevelsen. Användarna ska tycka att det roligt att jobba i systemet och att det verkligen hjälper dom i deras vardag.

Flex Applications är stolta över att kunna erbjuda en äkta webbaserad helhetslösning inom personaladministration där systemet är flexibelt och lätt kan anpassas till olika branscher eller kundens specifika behov och där kunden slipper leta efter olika leverantörer för att få till en helhetslösning.

– Vi är väldigt lyhörda mot våra kunder. Det är jätteviktigt att vi håller en tät dialog med dom för att föra utvecklingen av programmet framåt. Engagemang är oerhört viktigt för oss, säger Miran Dennerqvist och fortsätter:

– Systemet används ofta av samtliga medarbetare i företagen, det ställer stora krav på att systemet skall vara lätt att förstå och vara logiskt uppbyggt.

Plattformsbyten för smartare lösningar

Sedan Flex Applications startade har man hunnit genomföra tre plattformsbyten – från DOS till Windows och sedan 2009 till webb. Den processen har man varje gång utnyttjat för att hitta ännu smartare lösningar, bygga nytt och ännu bättre, och inte nöja sig med att kopiera den gamla lösningen.

– Vi har varit väldigt framgångsrika med det. Många företag har haft svårt att följa med i utvecklingen och har fortsatt använda sin gamla plattform i grunden och sedan byggt på webbgränssnitt medan vi har valt att bygga om hela systemet från grunden, helt webbaserat.

I dag har Flex Applications runt 600 000 användare, har fått flera priser och har bland annat utsetts till Gasellföretag tre gånger.

– Jag hoppades väl att vi skulle växa som företag. Men att vi skulle nå 110 miljoner i omsättning var inga tankar man hade i början så det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Vi har gjort det här utan externa finansiärer. Vi har återinvesterat de vinster som vi har haft genom åren för att kunna utveckla nya system. Vi har gjort det helt för egen maskin. Det är jag stolt över!

LÄS MER om Flex Applications

FAKTA

Flex Applications

Flex Applications erbjuder ett komplett personalsystem (tid, res, lön, HR, bemanning) där alla HR-funktioner slagits ihop till ett unikt och användarvänligt system som täcker in hela flödet på ett lättillgängligt sätt.
Systemet är skalbart och skräddarsys efter kundens behov.

OMSÄTTNING 2017: 96 mkr

OMSÄTTNING 2018: 110 mkr

ÖKNING I PROCENT:  Moderbolaget har växt cirka 20 procent senaste året.

ANTAL ANSTÄLLDA: 90.