IS Plåt satsar på innovativa lösningar för fortsatt tillväxt

IS Plåt rostfria stål används över hela världen, men familjeföretaget från Vellinge är en doldis för många utanför branschen. Nu tar de plats i rampljuset genom en stabil tillväxt och en enorm satsning på den senaste högteknologiska utrustningen.
– Vi vill fortsätta att vara kompetensmässigt ledande inom vårt arbetsområde, säger Erik Ralvert, vd.  

Läs mer om IS Plåt här

IS Plåt är experter på att tillverka i rostfritt stål, allt från den minsta detaljen till den kompletta maskinen. Företaget startades 1989 av Bo Ralvert och för fem år sedan klev hans son Erik Ralvert in som vd. Under de senaste åren har han bland annat investerat 40 miljoner kronor i deras maskinpark. 

– Det är viktigt för oss att följa med i utvecklingen. Vi har satsat på att ta in väldigt avancerade maskiner, det är ett måste eftersom vi vill fortsätta att stärka våra kunders lönsamhet och konkurrenskraft, säger han. 

Moderna produktionslokaler 

IS Plåt har bland annat investerat i nästa generationens kantpressar, som med automatisk verktygsväxling ger exakt bockning och kort ställtid. De har dessutom byggt upp ett omfattande plåtlager för rostfritt, duplex och aluminium.

– Vi har moderna produktionslokaler och vi är först i världen med att ha den senaste teknologin inom fiberlaser med både rör och plåtskärning. Det innebär att vi kan jobba snabbare, effektivare – och med lägre driftskostnader, säger Erik Ralvert. 

IS Plåt är en helhetsleverantör inom legotillverkning, från ritning till monterad och leveransklar produkt. De har också en egen montageavdelning som kan slutmontera alla produkter och skicka direkt till slutkund.

– Det är otroligt viktigt för oss att bara leverera produkter av hög kvalitet. Vi fokuserar även mycket på hållbarhet och miljö. Det innebär att vi enbart arbetar med rostfritt stål som kommer från 85 procent återvunnet material, säger Erik Ralvert.

Tummar aldrig på kvaliteten 

IS Plåt har stor erfarenhet av komplicerade detaljer som laserskärs, kantas, svetsas, fräses och svarvas med snäva toleranser. Det innebär att de kan ta hand om alla tillverkningsuppdrag utan att tumma på varken kvalitet eller leveransprecision. 

– Vi har haft en konstant tillväxt förutom under 2008 och 2011 när det var kris i hela branschen. Även om de flesta av våra kunder är svenska företag går det mesta av våra produkter på export. Vi ser mycket positivt på framtiden och målet är att fortsätta att växa – och utvecklas tillsammans med våra kunder, avslutar Erik Ralvert. 

Läs mer om IS Plåt här

FAKTA

IS Plåt

IS Plåt AB är en komplett legotillverkare med 46 anställda och finns utanför Malmö på Almhaga Gård sydväst om Vellinge.


Omsättning 2018: 82 054 tkr

Omsättning 2019: 100 193 tkr

Ökning i procent:
Cirka 20 procent. 

Antal anställda: 54

Erik Ralvert, vd på IS Plåt, levererar rostfritt stål över hela världen.