”Bäst personal vinner”   

Trots en trög start  toppad med finanskris lyckades rekrytering- och bemanningsföretaget Jurek expandera snabbt och är idag ledande på marknaden. 
– Målet är att ständigt utvecklas och bli ännu bättre för att kunna fortsätta möta kunderna i realtid, säger Jureks grundare Shervin Razani.  

Läs mer om Jurek här 

Intresset för rekryteringsbranschen började redan under studietiden 2006. Shervin Razani såg att det fanns ett glapp på marknaden inom juridik och ekonomi och bestämde sig för att hyra ut sina studiekompisar till olika uppdrag.   

– Visionen var att utmana de stora drakarna på marknaden. Men i början var det knappt någon som ville köpa tjänsterna, definitivt inte jurister iallafall och sen kom finanskrisen som höll på att knäcka oss helt, säger han.   

Tuff start gav vi-känsla 

Trots den tuffa starten lyckades Jurek bygga upp en stark stabilitet internt. Från kontoret i Stockholm expanderade företaget så småningom inom specialområdena chefs – och specialistrekryteringar och uthyrning av studenter.

– Även om det var jättetufft i början där vi i princip var i konkurs ett antal gånger med jobbiga ”nära-döden-upplevelser” hade jag aldrig en tanke på att ge upp. Istället skapade det en viktig vi-känsla som gjorde att vi kunde knyta till oss större avtal och fick ökat förtroende.  

Nöjda medarbetare ger nöjda kunder 

Konceptet att ha branschens nöjdaste medarbetare och lägsta personalomsättning menar han är en av orsakerna till att kunderna återkommer. Det har också varit lönsamt. Idag har företaget en omsättning på över 200 miljoner kronor och har belönats med fem gaseller på raken sedan 2013. Shervin Razani lyfter framför allt fram företagets 300 medarbetare bakom framgångarna.  

– Bäst personal vinner, så enkelt är det, säger han och förklarar:

– Ska vi skapa en ”Perfect Match” räcker det inte med ett imponerande CV, utan varje konsult måste förstå vad varje kund vill uppnå. Tack vare en nära relation till våra kunder kan vi svara direkt mot deras behov.   

Växer med kundernas behov  

För att möta den ökade oro som finns för kompetensbrist på arbetsmarknaden lanserade företaget nyligen Jurek Institute   med syftet att vidareutbilda utvalda kandidater.  

Satsningen är en av flera som Jurek lanserat den senaste tiden och ingår i den framtidsvision där företaget ska fortsätta vara hungriga och testa det som är nytt. 

– När marknaden rör sig måste vi vara ännu mer kreativa och aktiva. Själv ser jag ingen gräns för hur mycket vi kan utveckla företaget. Eller vinna fler gaseller, avslutar han skämtsamt.    

Läs mer om Jurek här

FAKTA

Jurek

Bemannings- och rekryteringsföretaget Jurek grundades 2006 av serieentreprenören Shervin Razani och är specialister inom juridik, ekonomi, marknad, HR och management. 

 

Omsättning 2018: 
Cirka 210 miljoner kronor.

Omsättning 2017: 
Cirka 170 miljoner kronor. 

Ökning i procent: Cirka 20 procent. 

Antalet anställda:
280, varav 200 konsulter 

Nöjda medarbetare och låg personalomsättning är hemligheten bakom framgången enligt Shervin Razani, VD och grundare av Jurek.