Kanozi Arkitekter växer – och anställer 

Djärva, innovativa och engagerade. Kanozi skapar byggnader med både människa och form i fokus. Och det går bra för arkitektbyrån med rötterna i Göteborg. De har bland annat blivit Mästargasell 2019 – och öppnat kontor i Stockholm. 
– Ett bolag som inte växer riskerar att dö, säger Helene Brandrup-Wognsen, vd. 

LÄS MER: www.kanozi.se

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Enligt Helene Brandrup-Wognsen, vd, är det viktigt att stå på flera ben när konjunkturen svänger. 

– Det är många arkitektbyråer som idag har problem då bostadsmarknaden har vikt. Vår styrka är att vi är stora inom flera olika områden förutom bostäder, bland annat kommersiella fastigheter, infrastruktur och stadsplanering, säger hon.  

”Strategiskt viktig satsning”

Kanozi Arkitekter grundades 2001 och de beskriver sig själva som ett tävlingsvinnande, framgångsrikt och ständigt växande arkitektkontor. De har lyckats etablera sig som en stark aktör i Malmö och Göteborg och i slutet av året öppnade de ett nytt kontor i Stockholm. 

– Vi valde att expandera när vi fick uppdraget att utforma Sickla station i södra Stockholm. Att etablera ett kontor på Sveriges största marknad gör att vi kommer närmare befintliga och betydligt fler potentiella kunder, så detta är en strategiskt viktig satsning, säger Helene Brandrup-Wognsen. 

Men det är inte bara deras nya kontor i Stockholm och stora uppdrag som har gjort att de vågar anställa och växa. I augusti 2018 hade Kanozi Arkitekter 58 anställda och innan året är slut kommer de att vara nästan dubbelt så många. 

– Att anställa är ett måste om vi ska kunna fortsätta att ta fler och större projekt. För att lyckas rekrytera de bästa i branschen erbjuder vi en miljö där medarbetaren tidigt får möjlighet att vara med och påverka och ta stort ansvar i projekten. Samtidigt är vi måna om att våra medarbetare ska må bra och ha en bra balans mellan fritid och arbete, säger hon. 

Kreativ och formstark arkitektur

Kanozi Arkitekter drivs av att skapa kreativ och formstark arkitektur. Helene Brandrup-Wognsen menar att god arkitektur påverkar människor positivt och leder till ett mer socialt och ekologiskt hållbart samhälle.

– Vi strävar alltid efter att se helheten i ett projekt, från minsta byggsten till hur arkitekturen passar in i samhället. Vi vill överraska och skapa ett resultat som består över tid. 

LÄS MER: www.kanozi.se

ANNONS – Innehåll från Multisoft

FAKTA

Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter skapar kreativ och formstark arkitektur. På kontoren i Göteborg, Stockholm och Malmö arbetar arkitekter, ingenjörer och inredningsarkitekter som drivs av ett mål: att leverera djärva, oväntade förslag som skapar värde för samhället och deras kunder.  


OMSÄTTNING 2018: 63 mkr

OMSÄTTNING 2019: 85 mkr

ÖKNING I PROCENT: 35 procent 

ANTAL ANSTÄLLDA: 85