Meritmind kombinerar det kommersiella med omtanke

Meritmindkoncernens mål är att hjälpa kunder och deras medarbetare att lyckas inom ekonomiområdet. Idag omsätter koncernen nästan en halv miljard kronor. 
– Vi ska fortsätta att växa, men aldrig på bekostnad av kvalitet, lönsamhet och glädje, säger Helena Casserlöv-Kvist, vd och grundare. 

Läs mer om Meritmind här

Meritmindkoncernen erbjuder förändringsledning, konsulttjänster, rekrytering och kompetensutveckling med ekonomiområdet i fokus. Helena Casserlöv-Kvist har en bakgrund inom ekonomi och hon vet hur stressig arbetsmiljön kan vara med ständiga deadlines och många regelverk.

– När jag startade Meritmind för 19 år sedan hade jag en tydlig ambition att hjälpa företag och deras medarbetare att lyckas och må bra. Målbilden har hela tiden varit att skapa ett nischat bolag – och att växa geografiskt, säger hon. 

Växer med eget kapital

Helena Casserlöv-Kvists kollegor beskriver hennes envishet och nyfikenhet som viktiga faktorer bakom deras starka tillväxt och innovationskultur. De lyfter även fram hennes kvalitetstänk som numera är en del av koncernens DNA. 

– Jag vill inte ta in externt kapital eller belåna mig. Jag vill växa organiskt och med eget kapital. Utan påverkan från externa finansiärer har vi kunnat fatta egna beslut – och agera långsiktigt, säger hon. 

2010 bestämde sig Helena Casserlöv-Kvist för att starta ett systerbolag som har mer grundläggande kompetenser inom ekonomiområdet. Förra året påbörjade Brightby en satsning inom bank, finans och försäkring – och de har redan fått ramavtal med SEB. 

Utökat tjänsteportföljen 

– Min grundidé från början var att utgå från vilka behov en ekonomichef har. I och med att dennes ansvarsområde hela tiden vidgas har tjänsteportföljen utökats, säger hon och berättar att deras senaste satsning är kompetensutveckling. 

– En högskoleexamen räcker inte längre. Man behöver utveckla sin kompetens under hela livet. Mikrolärande som baseras på korta filmer passar bra när man har ont om tid, eller vill ha snabba svar på konkreta frågor. Vi kallar konceptet för MeritGO och idag finns över 200 filmer tillgängliga. 

Expanderar utomlands 

Förra året gjorde Meritmindkoncernen flera stora satsningar. De etablerade sig bland annat i Tyskland och Düsseldorf. 

– Min dröm har länge varit att ta vårt koncept ut i världen. Vi vill fortsätta att hjälpa fler företag och människor till framgång – och det här var första steget utanför Sverige. 

Läs mer om Meritgo här

FAKTA

Meritmindkoncernen

Meritmindkoncernen erbjuder förändringsledning, konsulttjänster, rekrytering och kompetensutveckling med ekonomiområdet i fokus. Koncernen har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Västerås samt Düsseldorf i Tyskland och består av varumärkena Meritmind och Brightby.


Omsättning 2018: 467 MSEK

Omsättning 2017: 407 MSEK

Tillväxt: 14,6 procent

Antal anställda: 345 medarbetare samt cirka 100 associerade konsulter i uppdrag 


Läs mer om Meritmind här
Läs mer om Brightby här


Helena Casserlöv-Kvist, vd och grundare av Meritmindkoncernen.