Multisoft: ”Vi älskar
automatisering” 

Multisoft skapar förutsättningar för medelstora och stora verksamheter och organisationer att nå sina mål. De har varit trogna sin affärsidé sedan år 2000 vilket har visat vara ett lyckat drag. 
– Vår framgångsfaktor beror bland annat på att vi har lyckats överträffa våra kunders egna utvecklingsavdelningar, säger Emil Gyllenring, vd och grundare.  

LÄS MER: 8 automatiseringsindikatorer som påvisar om ni kan automatisera 

Multisoft vill skapa tid för människor genom att automatisera administrativa processer. Emil Gyllenring har varit med sedan företaget grundades för 19 år sedan, men hans passion för automatisering sträcker sig ända tillbaka till barndomen. 

– När jag var tio år programmerade jag mina första kodrader på en Commodore 64. Det var på 1980-talet och idag är min hobby mitt yrke. Jag älskar att förenkla livet för mig själv och andra genom att ständigt förbättra och automatisera, säger han. 

Allt under samma tak 

Multisoft strategi sedan starten har alltid varit att skapa ett samspel mellan människa och maskin. Det som har förändrats genom åren är den tekniska utvecklingen – och att de har hittat sig själva som bolag. 

– Vi älskar automatisering. Det är vår värdegrund. I början var det svårt att sätta ord på det vi gör, nämligen att automatisera unika administrativa processer som till exempel ordrar, fakturering, ärenden och bokningar. Idag driver vi forskning, utveckling, leverans och support under ett och samma tak, säger Emil Gyllenring. 

”Vi tänker långsiktigt”

Han förklarar lite skämtsamt att de får deras kunder att sova bättre om nätterna. Men att spara tid, minska manuella fel och öka kvaliteten i en verksamhet kräver erfarenhet och kompetens. 

– Anledningen till att vi överträffar våra kunders egna utvecklingsavdelningar beror på flera faktorer. Vi har en jättebra plattform Softadmin®, vi är verksamhetsnära, duktiga på att driva projekt samt att vi tänker långsiktigt både tekniskt och organisatoriskt, säger Emil Gyllenring. 

Årets bästa arbetsplats 

Multisoft har bland annat blivit utsedda till årets bästa arbetsplats flera år i rad av Great Place to Work. De har dessutom låg personalomsättning. Det innebär att deras anställda är väl inarbetade och kan hantera alla typer av uppdrag och kunder. 

– Vi har haft en tillväxt varje år sedan starten. Eftersom varje kund är unik på sitt sätt är det svårt att växa snabbare än vad vi gör just nu och samtidigt behålla vår höga kvalitet. Samtidigt tror jag att behovet av våra tjänster bara kommer att öka. Omvärlden förändras snabbare än någonsin vilket innebär att våra kunder måste vara redo att kunna ställa om till nya förutsättningar. 

LÄS MER: 10 frågor vi kommer ställa till dig under första mötet 

ANNONS – Innehåll från Multisoft

FAKTA

Multisoft 

Levererar och vidareutvecklar anpassade system som automatiserar administrativa processer. 


OMSÄTTNING 2018: 74 MSEK

OMSÄTTNING 2019: 93 MSEK

ÖKNING I PROCENT: 26 procent 

ANTAL ANSTÄLLDA: 80 

Emil Gyllenring, vd och grundare av tillväxtföretaget Multisoft, tror att behovet av deras tjänster bara kommer att öka.