PharmaRelations expanderar i Norden

PharmaRelations brinner för att hjälpa life science-bolag att hitta rätt talanger. Deras expertis inom området har gjort att de är ett av Nordens snabbast växande konsult- och rekryteringsbolag.
– Vi ser mycket ljust på framtiden. Vi har bland annat en kraftig tillväxt i Danmark där marknaden för life science är lika stor som i Sverige, säger Fredrik Anjou, vd.

LÄS MER om PharmaRelations

Det går bra för konsult- och rekryteringsbolaget PharmaRelations. De har bland annat etablerat sig på marknaden i Norge, Finland och Danmark. Fredrik Anjou, vd, förklarar att bolaget som grundades 1997, har gjort två resor.

– I början arbetade PharmaRelations bara mot den svenska marknaden och delvis andra delar av branschen, bland annat apotek. Det har alltid gått bra, men 2013 gick bolaget in i en helt ny fas med tydligare fokus, säger han.

En säljorienterad kultur

Fredrik Anjou förklarar att de bland annat har byggt upp en mer säljorienterad kultur. Idag består deras kunder främst av företag inom läkemedel, bioteknik och medicinteknik. PharmaRelations tjänster speglar kundernas nordiska organisationer inom både det kommersiella – och medicinska kompetensområdet.

– Det finns en enorm passion för det vi gör i bolaget. Att ständigt förbättras och att konsekvent hålla hög kvalitet i leveransen till kund är nyckeln till framgång, säger han.

”Ett teamarbete”

PharmaRelations är marknadsledande av konsulttjänster inom life science i Sverige och intresset för deras tjänster ökar över hela Norden. Målet är att skapa värde för deras kunder och utveckling för medarbetarna inom olika sektorer av branschen.

– Vi har precis påbörjat vår resa, men sedan några år tillbaka kommer en tredjedel av vår omsättning utanför Sverige. Vi expanderar i både Norge, Finland och Danmark. Vi har byggt upp en bolagsstruktur som kan möta kundernas behov över gränserna. Det är ett teamarbete – och vi hjälper varandra att lyckas, säger han.

Bra idéer premieras

Fredrik Anjou berättar att de har skapat en inspirerande arbetsplats med en engagerad ledning och korta beslutsvägar där initiativförmåga och bra idéer premieras. Och deras koncept är en vinnande kombination. Sedan starten 1997 har PharmaRelations blivit tilldelade fem gaseller.

– Vi är ett värderingsstyrt bolag med fokus på tillväxt. Vi lägger stor vikt vid våra värdeord; mod och tillsammans, som även styr vårt sätt att arbeta. Eftersom vi är ett extremt nischat bolag har vi mycket hög kompetens i de tjänster som vi levererar. Alla som arbetar på PharmaRelations har även lång erfarenhet av life science-industrin.

LÄS MER om PharmaRelations

FAKTA

PharmaRelations

PharmaRelations är Nordens ledande nischaktör av konsult och rekryteringstjänster inom life science-industrin.

OMSÄTTNING 2018: 97 mkr 

PROGNOS 2019: 125 mkr

Anställda: Cirka 100 konsulter fördelade på Sverige, Norge, Danmark och Finland.

gasellpriser: Fem gasellpriser; 2007, 2008, 2009, 2017 och 2018.

Fredrik Anjou tillträdde som vd för PharmaRelations 2013.