StudentConsulting har vunnit 
flest gasellpriser i Sverige 

StudentConsulting har vunnit flest gasellpriset i Sverige och omsätter 1,2 miljarder kronor. Förra året hjälpte de 11 554 personer ut i jobb. 
– Grunden till vår framgång ligger i vårt ledande digitala rekrytering- och bemanningssystem som vi själva har utvecklat under 17 år, säger Tobias Lindfors, vd, huvudägare och grundare.

LÄS MER: Här kan du söka nya medarbetare via StudentConsulting – och kolla in lediga jobb!

Tobias Lindfors är en av Sveriges mesta framgångsrika entreprenörer, men i slutet av 90-talet var han student på Luleå tekniska universitet. Det var där han såg att det fanns många duktiga studenter som ville få in en fot i arbetslivet.  

– Vi har byggt upp en helt ny bransch med specialisering på rekrytering och bemanning av studenter, akademiker och yrkesutbildade där vi både löser det dagliga bemanningsbehovet samt hjälper våra kunder med rekrytering, säger han.

Först i branschen med video-cv

StudentConsulting finns på 176 orter, har mer än 400 000 talanger i sin databas och över 13 000 kundbeställare. Med en närvaro i både Norge, Sverige och Danmark är de ett av Skandinaviens ledande rekrytering- och bemanningsföretag specialiserat på studenter, akademiker och yrkesutbildade.

– Största tillväxthindret för de flesta företag är kompetensförsörjningen och där kan vi med digital matchning i större utsträckning lösa detta och därigenom bidra till våra kunders lönsamma tillväxt, säger Tobias Lindfors.

Se vd Tobias Lindfors berätta om hur StudentConsulting jobbar med rekrytering

StudentConsulting var bland annat först i branschen med video-cv. De har även tagit fram unika personlighetstester som alla kandidater har tillgång till. 

– Video-cv och testerna kompletterar de traditionella ansökningarna. Vi ser att många får jobb genom personliga egenskaper – och inte bara på sitt cv, säger Tobias Lindfors. 

Äger sju hotell 

Men studenten från Luleå har inte bara gjort succé inom rekrytering- och bemanningsbranschen. Han äger bland annat Pite Havsbad, Hotell Nordkalotten i Luleå, Cape East hotell och spa samt Hemavans Högfjällshotell tillsammans med Kristofer Lundström.

– Pite Havsbad Group har också gjort en spännande resa och idag har vi sju hotell. Vi har bland annat genomfört en rejäl ombyggnation av Pite Havsbad som är nordens största turist-och konferensanläggning, säger han. 

2010 blev Tobias Lindfors årets företagare i Sverige och sju år senare fick han ta emot Kungliga Näringslivsmedaljen. Han lyfter fram de utmärkelserna och samt deras fyra gasellpriser som stora höjdpunkter i karriären. 

– Den tillväxtresa som StudentConsulting gjort är det få bolag som har lyckats med. 

Digital rekrytering vanligare, läs mer här

FAKTA

StudentConsulting 

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande bemanning- och rekryteringsföretag specialiserad på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Senaste året rekryterade StudentConsulting ut 11 554 personer i jobb i Sverige, Norge och Danmark.


Omsättning 2018:
1,2 miljarder kronor
Tillväxt med flest gasellpriser: År 1999 omsatte StudentConsulting 0,9 miljoner och nu 20 år senare 1,2 miljarder. 

Antal anställda: Totalt rekryterat ut 11 554 personer i jobb. 2 111 årsanställda omräknat i heltid. 

Tobias Lindfors, vd och grundare av StudentConsulting, blev årets företagare 2010.