Vardagsfrid utökar till fler orter

Sedan RUT-avdraget trädde i kraft 2007 har antal bolag inom städbranschen ökat lavinartat. Ett av företagen som har lyckats bra på marknaden i Stockholm är Vardagsfrid.
– Vi har ett fokuserat erbjudande mot kund och en städrutin som vi drillar för att bli världsmästare på, säger Torkel Kristoffers, vd och grundare.

LÄS MER: Boka Kontorsstädning på vardagsfrids kampanjsida

Vardagsfrid kallar sig för specialister på schemalagd städning för både hem och kontor. Sedan starten för sju år sedan har de gått från noll till en omsättning på cirka 33 miljoner kronor. Idag har de bara kunder i Stockholmsområdet, men Torkel Kristoffers, vd och grundare, avslöjar att de snart öppnar kontor i tre andra städer.

– Det är en nystart för bolaget och det känns jätteroligt. Vi har byggt upp en stor kapacitet i organisationen, utbildat personal och levererar en bra och trygg tjänst. Vi har en stabil plattform – och nu vill vi ta nästa steg på resan, säger han.

Nöjda kunder

En av Vardagsfrids kunder berättar att de valde att anlita städbolaget efter rekommendationer – och på grund av att de har kollektivavtal. De är mycket nöjda och lyfter även fram att Vardagsfrid håller vad de lovar.

− Vi är otroligt måna om både våra kunder och medarbetare. Det är viktigt att skapa en balans där respekt, kvalitet och ansvar går åt båda hållen, säger Torkel Kristoffers.

Idag är Vardagsfrid är ett av de snabbast växande Gasellföretagen i Sverige.

– Vi blev både glada och förvånade när vi såg att vi ligger på plats nio. Det är ett bevis på att vi är på rätt väg och att våra kunder tycker om det vi gör, säger han och förklarar att det är många faktorer som ligger bakom deras framgång.

– Men våra medarbetare är verkligen vår viktigaste resurs, precis som ett managementbolag har sina seniora konsulter.

Vill vara en attraktiv arbetsgivare

Torkel Kristoffers betonar att det inte bara är positivt att växa under en högkonjunktur. Det är många bolag idag som brottas med problem att både rekrytera- och attrahera rätt personal.

– Vi arbetar mycket med att vara en attraktiv arbetsgivare där alla medarbetare ska känna att de är en del av bolaget, säger han och förklarar att det är viktigare vad som finns bakom orden – än vad orden säger.

– Våra ledord; respekt, ansvar och kvalitet är inte bara något som vi har tagit ur luften. Vi har tagit fram dem tillsammans med våra medarbetare. Alla är en del av vår värdegrund – och lika mycket värda oavsett om de städar eller arbetar på kontoret.

LÄS MER: Läs mer om hem- eller kontorsstädning

FAKTA

Vardagsfrid

Vardagsfrid är specialister med team hemstädning och kontorsstädning. En tydlig arbetsintegrationstanke genomsyrar företaget som är värderingsstyrt. Med sina 140 medarbetare är Vardagsfrid ett av Sveriges större hemstädningsföretag.

Omsättning 2018: 25 msek

Omsättning 2019: ca 34 msek (maj-april)

Ökning i procent: +36 procent

Antal anställda: cirka 140 medarbetare

Torkel Kristoffers, vd och grundare av hemstädningsföretaget Hemfrid.