Experten: Är sommarens hetaste modetrend

Till vardags, partyt eller weekendresan.
Här är tre snygga outfits för alla tillfällen i sommar.
– En trend som verkligen är inne nu är flower print, säger Kajsa Svensson hos Bubbleroom.

Handla ditt sommarmode med Masterpass – läs mer

 

Sommaren står för dörren, och enligt Kajsa Svensson, säljare hos modesajten Bubbleroom, är en blommig klänning given i alla tjejers sommargarderob:
– Flower print är riktigt stort nu, något som är tydligt på både klänningar och blusar. Vi har precis fått in höstkollektionen och jag kan avslöja att de blommiga mönstren kommer att hålla i sig, med andra ord är det värt att satsa på de plaggen, säger hon.

 

Den som inte trivs i blommigt kan prova en annan sorts romantik: en mer sober look i dimmiga nyanser:
– De mer dova pastellfärgerna, dusty pink, dusty blue och dusty lila, ser vi också mycket av i sommar. Det är ett mode som kommer och går, nu är det tillbaka på allvar.

 

Senaste året har Bubbleroom, som startade 2005, fokuserat på klänningar och riktat in sig på festmode.
– Vi har nischat in oss på det mer ”glammiga festmodet”, vilken verkligen känns typiskt för Bubbleroom. Vi har märkt att kunderna gillar det, sajten har en stark tillväxt och vi har på knappt ett år gått från 14 000 till knappt 90 000 följare på Instagram, säger Kajsa Svensson.

 

En annan faktor bakom Bubblerooms ökning i sociala medier beror på att kunderna föredrar att handla via mobilen – vilket ökar kraven på enkelhet och trygghet vid köp. Ett av sätten att möta dessa krav är möjligheten att betala via Masterpass. Det menar marknadschefen Tina Malmqvist:

– Idag handlar största delen av våra kunder via mobilen. Genom Masterpass får kunderna en ännu smidigare köpupplevelse på vår sajt. Dels genom att man inte behöver fylla i alla uppgifter vid varje enskilt köp, dels genom att de uppgifterna redan är sparade på ett säkert sätt i den digitala plånboken, säger hon.

 

Svensk sommar i all ära. Men på kvällarna blir det ofta rätt kallt, och Kajsa Svensson tipsar om att skippa den klassiska svarta koftan som back up:
– Det blir mycket snyggare med jeansjacka! En annan variant är en stor stickad tröja. Den är både mysig och lite romantisk och fungerar som en kontrast till sommarklänningen.

 

Handla enklare online med Masterpass

 

Kajsa Svenssons favoritoutfits i sommar:

 

Utekväll:
”Den lilla rosa är ett säkert kort – med ett par glittriga örhängen och en fin klack blir looken fulländad.

 

Vardag:
”Ett par snygga highwaist-jeans är ett garderobsmåste som aldrig blir fel. Matcha med en söt blus, så är du redo för både kontoret och en aw en härlig sommarkväll.”

 

Weekend:
”Looken för en resa till Paris, Rom eller London. I en storstad vill man både vara chic och bekväm. Då är det perfekt med en trendig, feminin klänning. Matcha med ett par stilrena sneakers. Att tänka kontraster är helrätt i sommar.”

 

Detta är Masterpass


· Masterpass är en digital plånbok för köp online.

 

· Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

 

· Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

 

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

 

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies