Masterpass – en digital plånbok för internationell e-handel

Snabbt, säkert – och framför allt smidigt.
Nu siktar Masterpass på att bli den ledande digitala plånboken i världen.
– Redan nu har 340 000 handlare i 37 länder anslutit sig, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef hos Mastercard för Norden och Baltikum.

Masterpass fungerar med alla betalkort – läs mer

 

E-handeln har fullkomligen exploderat på senare år, samtidigt har betalningslösningarna online ofta upplevts som krångliga och tidsödande. Enligt betalningsleverantören DIBS rapport ”Svensk E-handel 2016” avbryts hälften av alla köp eftersom e-handlaren inte erbjuder önskad lösning, kräver inlogg eller har bristfällig information.

– Konsumenterna kräver en bättre användarupplevelse. Det ska vara enkelt att handla oavsett om det är digitalt via nätet, i appar eller fysiska butiker. Utifrån den bakgrunden har vi utvecklat Masterpass, säger Mats Taraldsson.

 

Masterpass, som lanserades i Sverige under 2015, fungerar som en digital plånbok. Där är användarens kort- och leveransuppgifter sparade digitalt, så att man inte behöver knappa in all information vid varje köptillfälle. Identifieringen vid köp sker i stället via Mobilt BankID:

– Det unika med Masterpass, förutom att det förenklar betalningen, är att tekniken fungerar med kort och från olika varumärken. På så sätt förenklas köpupplevelsen.

 

I takt med att Masterpass växer, blir möjligheterna också större för svenskarna att handla varor och tjänster från utländska e-handlare i en trygg miljö, påpekar Taraldsson:

– Eftersom både konsumenter och handlare kopplas ihop genom samma system blir det också tryggare för alla, oavsett var i världen man befinner sig. Handlarna får betalningsgaratin, att pengarna faktiskt kommer fram, medan kunderna är garanterade hög säkerhet och skydd mot bedrägerier.

 

Masterpass har funnits i Sverige sedan 2015 och lanserades nyligen i både Norge och Finland.

– Vi vet att svenska konsumenter gärna e-handlar utanför Sveriges gränser och med Masterpass gör vi denna gränsöverskridande handel ännu enklare och säkrare.

 

Så använder du Masterpass på nätet

 

Detta är Masterpass


· Masterpass är en digital plånbok för köp online.

 

· Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

 

· Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

 

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

 

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies