Nya siffrorna: Så ofta handlar vi på nätet

Allt mer och allt oftare.
Här är siffrorna som visar att en av fyra svenskar handlar online – varje vecka.
– Vi märker tydligt det ökade intresset för att handla på nätet, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef på Mastercard i Norden och Baltikum.

Handla enklare online med Masterpass

 

Vi gillar att handla på nätet. Det visar siffror från Masterindex, Mastercards europeiska undersökning inriktad på e-handel. 25 procent av svenskarna – vilket är i nivå med övriga Europa – handlar online minst en gång i veckan. Dessutom visar undersökningen att de allra flesta av oss helst använder kort vid betalning: Nästan hälften, 49 procent, av de som shoppar via datorn betalar med kort. Motsvarande siffror för shoppingen i mobilen är 37 procent.

 

Genom lanseringen av den digitala plånboken Masterpass där varje användare kan samla kort- och leveransuppgifter på ett enda säkert ställe, tror Mats Taraldsson att de siffrorna kommer att öka:

– Vi har bara under det senaste halvåret inlett flera samarbeten med handlare och partners för att få ut Masterpass till fler konsumenter och för att underlätta handeln på nätet, säger han.

 

Vad köper då svenskarna helst online? 40 procent uppger att de handlar biljetter av olika slag, vilket är något högre än Europasnittet på 34 procent. Även hälso- och apoteksvaror är populärt att shoppa, i undersökningen handlar 30 procent av svenskarna den typen online – jämfört med endast 18 procent i resten av Europa.

36 procent av svenskarna i underökningen e-handlar även på utländska sajter, vilket är strax under Europasnittet på 40 procent. Vanligaste orsaken till att vi väljer att e-handla i andra länder är bättre utbud.

 

Skaffa Masterpass – läs mer

 

Om Masterindex:

Mastercard undersöker regelbundet betalningstrender i 23 europeiska länder. Rapporten baseras främst på en enkätundersökning med en onlinepanel, där medlemmarna är 18-64 år och äger ett betalkort eller har tillgång till bankkonto. Totalt svarade 42 881 personer i 23 länder på frågorna som rör näthandel.

 

Detta är Masterpass


· Masterpass är en digital plånbok för köp online.

 

· Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

 

· Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

 

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

 

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies