Nya skönhetstrenderna – för dig som är kille

Rätt frisyr, rätt skägg och rätt skönhetsprodukter.
Här är trenderna att hålla koll på – om du är kille.
– Killar i dag bryr sig mer om utseende och hudvård än tidigare, säger Sara Åström, marknadsansvarig Cocopanda.

Masterpass – så funkar det

 

Från nästan ”tabu” till stekhett. Killars intresse för skönhetsprodukter har närmast exploderat senaste åren, något som även märks hos sajten Cocopanda:
– Jag tror att en stor anledning till ökningen stavas sociala medier, vi ser allt fler kändisar som stylar sig och man blir helt enkelt inspirerad när det i flödena dyker upp killar som både använder smink och hudvårdsprodukter. Det är mycket mer accepterat i dag än tidigare, säger Beate Wessman Olsen, hos Cocopandas samarbetspartner Salongpartner.

 

Enligt Beate är det produkter inom framför allt hudrengöring, toners, krämer och peeling som går allra bäst hos killarna:
– Vi ser att antalet manliga kunder växer stadigt. Tidigare var kunderna sådana som främst sökte hjälp på grund av finnar eller fet hy, men i dag ser vi att fler med ”normal” hy handlar hudvårdsprodukter.

 

Mobilen och sociala medier har inte bara förändrat killars intresse för skönhetsvård, även hela shoppingsupplevelsen hos Cocopanda genomgår nu en förvandling med fokus på mobilen – där kunderna förväntar sig smidiga köp. Enligt Sara Åström är Masterpass en viktig pusselbit i detta:
– Största delen av våra kunder handlar via mobil så det var väldigt naturligt för oss att införa Masterpass eftersom det både är enkelt och tryggt. Kunden behöver då bara fylla i sina kort- och leveransuppgifter uppgifter en gång. Allt sparas sedan säkert i Masterpass vilket gör att ditt nästa köp blir ännu smidigare. Det är bara att välja varor och slutföra köpet genom att trycka på Masterpass-knappen och godkänna med Mobilt BankID.

 

Även om killarna blir allt mer intresserade av skönhetsprodukter och kundgruppen växer stadigt skiljer de sig på en punkt gentemot tjejer:
– De vill gärna ha mycket vägledning och hjälp både vid val av produkter och hur de ska användas, säger Beate Wessman Olsen.

 

Här skaffar du Masterpass

 

Heta skönhetstrender just nu

 

Hår & skägg:
”Absolut hetast just nu är ’skin fade’ med en tydligt markerad övergång mellan frisyren och skägget.”

 

Hudvård:
Scientific Organics Kombucha Cleanser.
”En mild, effektiv rengöring för alla hudtyper som hjälper till att avlägsna föroreningar, överflödig olja och makeup utan att torka ut huden.”

 

EMERGINC Scientific Organics Phytocell Cream.
”En fuktgivande kräm som intensivt bekämpar åldrande, skyddar, lyser upp och förnyar huden.”

 

Hårvård:
ByNoor Hair Wax.
”Är ett strong hold hårvax till kort hår. Vaxet gör håret lättare att forma och styla, samtidigt som det ger håret en läcker, matt finish. Hårvaxet är helt utan sulfater och parabener.”

 

 

Detta är Masterpass


· Masterpass är en digital plånbok för köp online.

 

· Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

 

· Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

 

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

 

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies