Så fyndar du ”Mallis” i sista minuten

Resorna till solen i sommar går snabbt. Men den som har tur kan hitta en sista minuten – till svenskfavoriten Mallorca.
– Det finns absolut resor kvar, men om midsommarvädret blir dåligt ökar priserna och platserna försvinner, säger Mathias Bergendahl, informationschef hos TUI.

Läs mer: Masterpass fungerar med alla kort

 

Ny sommar, men precis som i fjol är Mallorca det resmål svenskarna bokar mest. Det visar siffror från researrangören TUI.

– Mallorca är ju en klassisk sommardestination och den trenden håller i sig även i år. Det som lockar är framför allt de fantastiska stränderna, Alcudia med sin fina och långgrunda strand är väldigt populärt bland barnfamiljer, säger Mathias Bergendahl.

 

Även om de flesta är ute efter sol och bad på resan till ”Mallis” rekommenderar Bergendahl resenärerna att våga hitta på nya saker. Att ön är relativt liten och bilvägarna är bra förenklar möjligheterna att upptäcka nya platser:

– Det som är så häftigt med Mallorca är att det verkligen finns något för alla och man hinner med flera saker varje dag.

– Senaste gången jag var där hyrde vi bil och åkte till norra delen av ön för att se solnedgången uppe vid Cap de Formentor, och sedan tillbaka till Palma för att äta på en mysig tapasrestaurang. En annan dag åkte vi först till bergen och supermysiga byn Fornalutx för att sedan äta lunch i Alcudia och senare middag i Palma.

 

Även om många resor till Mallorca redan är bokade i sommar finns möjlighet att hitta resor dit – om man är ute i hyfsat god tid:

– Generellt är vi svenskar väldigt specifika med hur vi vill ha det på semestern, med allt från barnklubbar till restauranger och pooler. Bokar man sista minuten blir ju möjligheterna lite mer begränsade och man får kolla vad som finns tillgängligt.

 

Sedan årsskiftet är TUI även kopplat till den digitala plånboken Masterpass, vilket ger resenärerna möjlighet att snabbt och smidigt betala resan via exempelvis mobila enheter:

– Som resenär vill man ha allt så enkelt som möjligt och hela vårt arbete, inte minst vår digitala utveckling, handlar om att ta bort alla eventuella stopp längs vägen. Masterpass ligger helt i linje med de målsättningarna.

 

Eftersom det går så snabbt att köpa via Masterpass antar jag att man har en liten fördel när sista minuten-fynden dyker upp?

– Haha ja, det är en aspekt. Det blir ju enklare för kunden att handla sin resa.

 

Därför bör du skaffa Masterpass

 

 

Mathias Bergendahls tre favoriter på Mallorca:

• Sóller: Bara att ta tåget hit är en rolig upplevelse. Missa inte den mysiga grannstaden Port de Sóller, med sin härliga småbåtshamn.

• Fornalutx: En pittoresk by i bergen med trånga gränder. Sätt dig på torget och ta en café con leche (kaffe med mjölk).

• Palma de Mallorca: Öns huvudstad med massor av bra shopping och restauranger.

 

Detta är Masterpass


· Masterpass är en digital plånbok för köp online.

 

· Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

 

· Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

 

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

 

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies