Så lätt får du en snygg basgarderob – billigt

Dags för en ny stil i höst?
Här är expertens bästa tips för dig som vill bygga en basgarderob inför vinterhalvåret.
– Framförallt tycker jag att man ska satsa på klassiker med bra passform, säger Pia Bröms, creative director hos Movesgood.

Just nu: Få rabatt när du handlar via Masterpass hos Movesgood

 

Vad ska jag ha på mig? Många brottas med frågan varje dag – men med en bra basgarderob slipper man våndorna. Följ stegen nedan mot en stil som passar både på jobbet och på festen.

 

Välj rätt plagg
Nyckeln till att hitta din ultimata basgarderob är att hitta passformen som passar dig, menar Pia Bröms. Enligt henne är en god start följande plagg: En kavaj, två par byxor, två tröjor eller cardigans, två skjortor och två toppar.
– Man kommer väldigt långt med dessa. Viktigt är också att satsa på hållbara material, som siden– och kashmirblandningar bambu– och viskoskvaliteter. Du vill att basgarderoben ska hålla länge, säger Bröms.

 

Välj rätt färger
Mörkblått, grått och svart går att matcha med det mesta. Sedan kan man addera plagg med ”bas-accenter”, som experterna kallar det.
– Då pratar man khakigrön, beige, dovt vinrött. Puderrosa funkar alltid. Addera en vinröd topp till dina svarta byxor och grå oversize –cardigan, och du har en klassisk everyday outfit. Man ska även inte vara rädd för att arbeta med olika toner av exempelvis grått. Ton i ton skapar en exklusiv känsla.

 

Var försiktig med trender
Om man inte har en strategi vid skapandet av basgarderoben är det lätt att trendiga plagg – ”topp-accenter” – hittar in, varnar Bröms:
– Det är jättevanligt att man köper plagg i färger som bara håller en säsong. Just nu ser vi väldigt mycket rödorange och hundtantsmönster på marknaden, men det är inte färger som håller över tid. Så det gäller att vara försiktig med alltför många sådana.

 

Handla inte för dyrt
Även om basgarderobens fokus ligger på kvalitetsplagg behöver de inte kosta skjortan. Hos Movesgood, där kunderna sedan i september kan betala med den digitala betalningslösningen Masterpass, finns de färgkombinationer och plagg som passar till basgraderoben – till rimliga priser.
– Jag skulle säga att cirka 70 procent av våra plagg är basplagg, medan 30 procent är sådant som är ”inne” just nu. Prismässigt håller vi oss på en nivå där de flesta ska ha råd att bära våra kläder.

 

Just nu: Få rabatt när du handlar via Masterpass hos Movesgood

 

Tre snygga outfits i höst

→ Svarta kostymbyxor och en klassisk vit skjorta
– Kan inte bli mer träffsäkert än så. Perfekt för en dag på kontoret med sneakers. För lite finare tillfälle addera ett smycke, stövletter och en kavaj. Ger alltid ett cool och samtidigt elegant intryck.

 

→ Grå kashmirtröja och svarta slacks och ett lite längre vitt linne
– Är en stilsäker kombination som passar alla tillfällen. Att adderar till det längre linnet ger en tuff lager på lager look.

 

→ Något oversizad cardigan med vinröd topp och kostymbyxa
– Avslappnad siluett med variantionsmöjligheter och där accentfärgen på toppen signalerar säsongen.

 

Detta är Masterpass


· Masterpass är en digital plånbok för köp online.

 

· Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

 

· Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

 

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

 

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies