Shoppa från utländska sajter – med Masterpass

Över 340 000 handlare har öppnat upp för digitala betalningslösningen Masterpass.
För dig som kund innebär det både smidig och säker shopping online världen över.
– Det blir tryggare för alla, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef hos Mastercard för Norden och Baltikum.

Anslut dig till Masterpass – läs mer

 

Allt fler väljer att handla online, det gäller inte minst svenskar. Men många upplever att betalningslösningarna online är krångliga och tidsödande. Problemet är så stort att hälften av alla påbörjade köp på nätet avbryts, enligt rapporten ”Svensk E-handel 2017”.
– Konsumenterna kräver en bättre användarupplevelse. Det ska vara enkelt att handla oavsett om det är digitalt via nätet, i appar eller i fysiska butiker, säger Mats Taraldsson.

 

Masterpass, som lanserades i Sverige under 2015, fungerar som en digital plånbok där användaren kan samla sina kort- och leveransuppgifter. Det betyder att man slipper krångel med att knappa in all information vid varje köptillfälle. Och Masterpass är ett tryggt betalningssystem som de svenska bankerna står bakom och där identifieringen sker via Mobilt BankID. Masterpass fungerar i dag på 38 marknader världen över.

– Det unika med Masterpass, förutom att det förenklar betalningen, är att tekniken fungerar med kort och från olika varumärken. På så sätt förenklas köpupplevelsen, säger Mats Taraldsson.

 

I takt med att Masterpass växer blir möjligheterna också större att handla varor och tjänster från utländska e-handlare i en trygg miljö. Redan nu har cirka 340 000 handlare i olika länder anslutit sig.
– Eftersom både konsumenter och handlare kopplas ihop genom samma system blir det också tryggare för alla, oavsett var i världen man befinner sig. Handlarna får betalningsgaratin, att pengarna faktiskt kommer fram, medan kunderna är garanterade hög säkerhet och skydd mot bedrägerier, säger Taraldsson.

 

Dags att fixa Masterpass – så gör du

 

Detta är Masterpass

• Masterpass är en digital plånbok för köp online.

• Du behöver enbart fylla i dina kort- och leveransuppgifter digitalt en enda gång. Därefter kan du handla online och i appar genom att identifiera dig med Mobilt BankID.

• Masterpass fungerar med betal- och kreditkort oavsett varumärke hos över 340 000 handlare världen över.

 

Så kommer du igång:

1) Registrera dig för Masterpass via din bank eller på masterpass.com.

2) Lägg in dina kort- och leveransadresseruppgifter i Masterpass enbart vid registrering.

3) Använd Masterpass hos de onlineshoppar som erbjuder betal­tjänsten Masterpass.

 

Dagens Industri
Ansvarig utgivare: Lotta Edling
Produktion: Wasp Communication
Om cookies