Annons
Innehåll från Microsoft

Fyra sätt att bli en vinnare i framtiden

Den digitala omställningen i samhället har bara börjat. Och bristen på digital kompetens är ett stort hot mot många företags konkurrenskraft. Därför är det avgörande att satsa på digital kompetensutveckling – redan i dag. – Digitalt kunnande skapar framtidens vinnare, säger Jenny Långström som är Training Program Manager på Microsoft.Det finns många sätt att mäta teknologisk utveckling och tillväxt. Investeringarna i molnbaserade tjänster ökar kraftigt, likaså satsningen på artificiell intelligens. Och om bara tre år beräknas Internet of Things bestå av mer än 30 miljarder digitalt kommunicerande enheter. 

Det gäller att följa med i utvecklingen – för detta genomsyrar alla områden och verksamheter. 

– Techbranschen har brist på talanger. De organisationer som ökar sina medarbetares digitala kunnande är framtidens vinnare, säger Jenny Långström som är Training Program Manager på Microsoft. 

Fyra viktiga punkter

Sverige är en av världens ledande tech-nationer, men för att behålla positionen måste företag i landet fortsätta att lära och utvecklas. Microsoft Sveriges initiativ Skill Up Sweden främjar digital kompetensutveckling och gör det möjligt för fler att kunna välja en karriär inom tech. 

Här är fyra viktiga punkter som berättar varför digital kompetensutveckling är avgörande:

1. Ta vara på talang

De som satsar på kompetensutveckling kommer att kunna behålla sina skickligaste och mest kreativa medarbetare. En kultur som främjar ständig utveckling av sin personal underlättar även rekrytering av nya talanger och etablerad spetskompetens. 

2. Bli mer innovativ

När alla medarbetare får en bredare digital kompetens och de främsta talangerna blir kvar ökar verksamhetens förmåga att vara innovativ och skapa nya värden, både när det gäller effektivisering av verksamheten och innovativa lösningar till marknaden. 

3. Led utvecklingen 

De företag som är tidigt ute med att ta vara på nya teknologiers möjligheter definierar sina marknader. De leder utvecklingen i branschen, bestämmer spelreglerna och ökar sin konkurrenskraft. 

4. Framtidssäkra

Rätt utbildningssatsningar framtidssäkrar verksamheten på fler sätt än rent affärsmässigt. Ökat kunnande och en djupare digital medvetenhet är också en säkerhetsfråga eftersom det minskar sårbarheten och risken att få stora värden förstörda av cyberattacker eller digitalt slarv. 

Läs mer om hur du kan kompetensutveckla för framtiden.