Annons – innehåll från Samsung

Därför ska du välja QLED 8K

Den beskrivs som ”TV:n som har återuppfunnit TV”. 
Samsungs QLED 8K ska fånga in, skaka om och ge TV-tittarna gåshud.
– Bilden blir så klar och naturlig att det påminner om känslan av att öppna ett fönster och se verkligheten, säger Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung.

LÄNK: Upptäck Samsung QLED 8K 2020

Det finns många bra TV-apparater på marknaden, men en som verkligen sticker ut är Samsungs QLED 8K.  Här förklarar Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung, varför. 

Medan tidigare utvecklingar, från SD-upplösning via HD till UHD (4K), har handlat om att öka skärpan och lyfta detaljer handlar 8K snarare om att göra bilden klarare och mer naturlig. Med den otroligt höga upplösningen med 33 miljoner bildpunkter kan skärmen visa renare bilder, och den avancerade bildmotorn Quantum Processor 8K använder AI-teknik för att skala upp och anpassa allt material för att dra nytta av panelens egenskaper.

Unik teknik bakom bildupplevelsen

Tekniken bakom Samsung QLED 8K består bland annat i Quantum Dot-partiklar med en förmåga att återge 100 procent av färgvolymen. TV:n anpassar ljus, färg och svärta efter omgivningen, vilket betyder att du kan placera den var du vill i ditt hem, och ändå få bästa möjliga bild och färgåtergivning oavsett tid på dygnet eller årstid. 

Den inbyggda ljussensorn känner av ljuset i TV:ns omgivning och justerar automatiskt inställningarna för att ge en balanserad ljusstyrka och kontrast oavsett hur ljuset varierar i rummet. 

– Fördelen är att jag slipper sitta och justera bilden – det gör TV:n åt mig, berättar Magnus Nilsson.

8K passar också väl till den snabbt växande trenden mot större skärmstorlekar. 75- och 85-tums modeller finns numera i allt fler prisklasser och gör dem tillgängliga till fler.

Ljudupplevelser som på bio

AI-tekniken används inte bara för att skala upp bilden, utan också för att styra hela TV:n med målet att man inte ska behöva justera så mycket själv. Den känner av ljuset och till och med ljudet i rummet. 

– Den anpassar helt enkelt både bild (färger, kontrast och ljusstyrka) och ljud. Genom att kompensera för störande buller kan man lättare följa dialogen.

Enligt Magnus är QLED 8K ett givet val, oavsett om man föredrar serier, film, sport, dokumentärer eller gaming:

– Oavsett vad du tittar på eller vad du spelar ser TV:n till att prestera på toppnivå.

LÄNK: TV på ett helt nytt sätt – läs mer om Samsung QLED 8K

Fler artiklar

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday Black Friday närmar sig med stormsteg. För dig som har siktet inställt på en ny TV har vi samlat de bästa tipsen inför den stora rean. LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung QLED 8K Rea-dagen Black Friday, som...

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan Jämför en TV som är 5 - 10 år gammal med en modern TV – och skillnaden är milsvid.Här listar vi 4 saker som en Samsung QLED TV kan göra, som din gamla TV inte kan.  LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV –...

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg Med otrolig färgåtergivning, hög upplösning och innovativ design har Samsungs QLED-modeller blivit en återkommande prisvinnare.– QLED är som gjord för det nordiska hemmet. Vi tycker om ljusa färger och mycket ljusinsläpp, säger...

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig Storlek och form. Estetik och stilrent formspråk. Smarta funktioner, bra ljud och ljus.När du ska välja ny TV i hemmet finns det en del saker att tänka på.– Oavsett smak eller behov är jag övertygad om att Samsung kan erbjuda en TV som...

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV På jakt efter ny TV?För att navigera rätt i djungeln tipsar här Klas Söderström, produktchef på Samsung, om vad du ska tänka på. LÄNK: Samsung QLED 8 K – TV:n som har återuppfunnit TV Ta reda på vad du är ute efter Hur...

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n En TV för TV-spel ska ha låg responstid och funktioner som ger dig ett försprång i spelet. Lukashino är en av Sveriges bästa gamers och han om någon vet vad som krävs av en riktig gaming-TV.  LÄNK: Växla...

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare Med en smart TV får du mer än vanliga TV-kanaler – du får en värld av tjänster och appar samlat på samma ställe.Men det finns funktioner som gör att du kan få ut ännu mer av din smarta TV.Här berättar vi om detaljerna i...

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n Teknik i framkant och stilren design.Samsungs senaste modell Q950TS lämnar ingen besviken.– Den imponerar oavsett om du ser på film eller har den avstängd, säger Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung....

Så inreder du med din TV

Så inreder du med din TV

Så inreder du med din TV Tiden då TV:n bara användes för att titta på våra favoritprogram är förbi.I dag har den blivit en viktig del av inredningen för många oavsett om man har den i vardagsrummet, sovrummet eller köket. – Låt din TV ta plats och inkludera den i...

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden? 4K eller 8K? Vissa kan drabbas av beslutsångest i valet av upplösning vid köp av ny TV.Här berättar Samsungs tekniska produktchef Magnus Nilsson vilka detaljer som faktiskt åtskiljer sig. LÄNK: Allt om bildkvaliteten på...

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma” Malin Gramer är programledare för en ny serie där vi får lära oss allt om Samsung breda TV-utbud. Vi djupdyker i häftiga, smarta funktioner och får se hur teknik och design har förenats i årets modeller.Själv...