Enkla lösningen: Så blir du mer nöjd på jobbet

Enkla lösningen: Så blir du mer nöjd på jobbet

Det finns självklart flera faktorer som avgör hur du trivs på din arbetsplats. Men en av dem väger lite tyngre – och kan även effektivisera ditt arbete.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Det är ingen hemlighet att gränsen mellan jobb och privatliv suddas ut allt mer. Många trivs med det och jobbar faktiskt mer effektivt med ”frihet under ansvar”.

Möt medarbetarnas förväntan

Men för att kunna göra sitt jobb förväntar sig många medarbetare att de ska kunna använda både jobbdator och mobil utanför kontoret. De vill även ha tillgång till arbetsplatsens digitala tjänster och tekniska utrustning, som molntjänster, för jobb på distans. Här gäller det att möta medarbetarnas förväntan. Hur? Med bra tekniska förutsättningar.

”Diskussioner kring täckningen”

Först och främst gäller det att ha en utarbetad policy, säkerhetsrutiner och effektiva processer för att kunna hantera mobila lösningar. Flexibla IT- och telekomlösningar är avgörande för att detta ska fungera.

Det gäller också att medarbetarna förstår varför företaget har gjort vissa val – och hur de ska dra nytta av dem på rätt sätt.

­– Idag möjliggör den trådlösa kommunikationen ett flexibelt arbetssätt som gör att det kvittar om du sitter på kontoret, hemma eller på landet – vilket ställer höga krav på bandbredden, säger Håkan Stenbeck, Head of B2B Delivery på Tele2, och fortsätter:

– Historiskt har det varit mer diskussioner kring täckningen för att klara det trådlösa. Det är vi förbi nu. Idag pratar vi om kapacitet och om du kan använda 4G fullt ut för att surfa obehindrat.

Få företag erbjuder sina anställda den möjligheten

Distansjobb är något som en majoritet anser skulle göra dem mer nöjda med sitt jobb. Idag finns också de tekniska förutsättningarna för att det här ska vara möjligt.

Trots förväntningarna hos medarbetarna i kombination med förbättrade möjligheter är det överraskande få företag som tagit tekniken till nästa nivå. Enligt Tele2:s undersökning ”Power 2 Stay Ahead” är det nämligen bara fyra av tio svenska företag som har goda förutsättningar för sina anställda att jobba på distans.

Samma studie visar att 70 procent av unga medarbetare skulle vara mer nöjda med sitt jobb om de hade goda möjligheter att jobba utanför kontoret.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer