Frigör mer tid på jobbet – så enkelt är det

Frigör mer tid på jobbet – så enkelt är det

Tidsbrist är något många kanske känner igen när det gäller jobb. Hur får man egentligen tiden att gå ihop? Det finns faktiskt något du kan göra redan idag.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Punkterna på att göra-listan ökar medan tiden på något sätt rinner iväg allt snabbare. Den här ekvationen går inte ihop, ändå är det ett problem som finns på de flesta arbetsplatser världen över.

Den digitala lösningen bakom framgången

Du kommer långt med planering och ett effektivt arbetssätt, men det finns ytterligare lösningar som kan frigöra värdefull tid under arbetsdagen.

Företag som ligger i framkant använder digitala lösningar för att både fatta bättre affärsbeslut och hitta oväntade samband. Fokus ligger även på att frigöra tid så att medarbetare kan fokusera på det som verkligen är viktigt för verksamheten.

IT och affär går hand i hand för bäst resultat

Vad krävs då för att de digitala lösningarna både ska kunna stödja och driva verksamheten? Jo, IT-funktionerna och affärsområdet måste jobba nära varandra.

– IT-strategin ska inte leva ett eget liv utan behöver gå hand i hand med affärsstrategin i en gemensam strategisk plan. IT bör även på ett eller annat sätt finnas representerat i ledningsgruppen, säger Håkan Stenbeck, Head of B2B Delivery på Tele2, och fortsätter:

– Självklart ska det inte vara IT-behovet som driver verksamheten, det är fortfarande en stödfunktion, men det behöver finnas med där de strategiska besluten tas.

Automatisera mera

Genom att automatisera allt som kan automatiseras går det att frigöra en hel del av medarbetarnas tid. Det finns fler digitala satsningar som kan göra arbetsuppgifter som medarbetare då inte behöver ta hand om.

Stena Line är ett företag som kommit långt på den här digitala resan. Bland företagets satsningar finns till exempel en chattbot som fungerar som kundsupport. De har även en så kallad web crawler som hämtar prisuppgifter i realtid. Det gör att prisskyltningen ombord på färjorna kan jämföras med vad varorna kostar i land.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer