Så blir ditt företag en mer attraktiv arbetsplats

Så blir ditt företag en mer attraktiv arbetsplats

Ett företag kräver motiverade medarbetare för att ligga i framkant. Hur lockar man då engagerade anställda? Här är svaret.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Skulle du beskriva din arbetsplats som attraktiv? En del kanske tycker att den frågan är svår att svara på. Men det behöver inte vara så komplicerat.

Faktorn som gör stor skillnad

Företag som tänker på helheten är ofta mer framgångsrika än de som inte gör det. Självklart ska kontoret vara planerat med ytor där de anställda får plats att växa och arbeta både enskilt och i grupp. Lika självklart är det att sammanhållningen bland medarbetare värdesätts vilket i sin tur gör att samarbetet blomstrar.

Men det finns en faktor som gör större skillnad för hur företaget lyckas – och lockar nya kompetenser. Vi pratar självklart om riktigt bra digitala lösningar.

Lösningarna lockar unga förmågor – företagens framtid

I början av året släppte Tele2 rapporten ”Power 2 Stay Ahead”. Här kan man läsa om hemligheterna bakom företag som ligger i framkant inom områden som HR, arbetsmiljö, kommunikation och mycket mer. En viktig del av rapporten är vikten av IT och telekom.

Stabila IT-lösningar skapar inte bara flyt i arbetet och gör medarbetarna mer produktiva, det kan också göra det möjligt att fatta bättre beslut och upptäcka nya affärsmöjligheter. Valet av IT- och telekomlösningar kan även spela stor roll när det kommer till att attrahera nya medarbetare.

Studien visar att millennials anser att majoriteten av den tekniska standarden spelar stor roll när de söker jobb. Det här beror bland annat på att bra digitala lösningar gör det möjligt för medarbetare att jobba oavsett var de befinner sig.

Bara ett av fyra företag tar till sig ny teknik

Ett resultat av att ett företag väljer att satsa på bra IT- och telekom är att det skapar integrerade lösningar, det möjliggör att omvandla data till insikter som går att agera på. Med andra ord är det ett självklart verktyg för att utveckla affären.

Trots så många positiva effekter av bra digitala lösningar visar rapporten att enbart 25 procent av svenska företag anser att de är snabba på att implementera den senaste tekniken i verksamheten.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer