Tele2s vd: ”Det här krävs för att vinna världens första End-Up”

Tele2s vd: ”Det här krävs för att vinna världens första End-Up”

I vår tänds en ny stjärna på entreprenörshimlen. Personen med bäst affärsidé vinner ett helt företag, och bidragen har redan börjat ramla in. Vinnaren utses av en högprofilerad jury – med Samuel Skott, vd på Tele2, i spetsen.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Det finns flera faktorer som gör att ett företag lyckas hålla sig flytande – och till och med ligga i framkant. Exakt vilka de här faktorerna är var något Tele2 ville undersöka närmare.

Företaget är färdigt – men ingen jobbar där

Efter flera månaders grundlig forskning resulterade studien i insiktsrapporten ”Power 2 Stay Ahead” som släpptes den 25 januari i år. I den matiga redovisningen finns kunskapen bakom framgången – men de slutade inte där.

Med lärdomarna Tele2 samlat på sig under den här tiden valde de att bygga det perfekta företaget, det enda som saknas är en riktigt bra affärsidé. Nu är det dags att utse nästa stora stjärna som får ta över och starta världens första End-Up – alltså en start-up fast tvärtom.
– Vi har startat ett företag som är startklart och komplett med allt från kontorsinredning, färdiga policys och de bästa lösningarna inom IT och telekom – så nu kan vem som helst tävla med sin affärsidé och vinna alltsammans, säger Samuel Skott, vd på Tele2.

”Vi är en mix av erfarenheter och personligheter”

Förutom att Samuel Skott är vd på Tele2 har han fått ännu ett prestigefyllt uppdrag. Han är nämligen ordförande för juryn som ska utse Sveriges nästa företagsstjärna.

– Det är en ära att få vara en del av juryn och jag ser verkligen fram emot det. Vi är tillsammans en fantastisk mix av erfarenheter och personligheter, säger Samuel och fortsätter:
– Vi har en oerhört spännande tävling framför oss. Förhoppningsvis får vi in många kreativa idéer. Vår uppgift är att bidra med vår kunskap för att få vinnaren att skapa ett livskraftigt företag på så kort tid som möjligt.

En av Tele2s främsta uppgifter är att stötta och hjälpa företag på olika sätt. Det kombinerat med att de själva drivit företag så länge menar Samuel är utgångspunkten för hela initiativet.
– Vi har över 20 års erfarenhet att driva vårt företag, en del av det handlar också om att hjälpa andra företag att nå sina affärsmässiga mål. Så varför inte manifestera det genom en tävling där vi ger vinnaren de bästa förutsättningarna för att lyckas med sin affärsidé?

Vad krävs för att ha en chans att vinna världens första End-Up?
– Det finns ett gäng faktorer. Såklart måste det vara en idé som attraherar ett kundsegment, men det måste också vara något som går att omsätta i praktiken. En idé som går att bygga en affär på, på ett eller annat sätt.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer