chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Fem sätt: Designa arbets­platsen för bättre resultat

Fem sätt: Designa arbetsplatsen för bättre resultat

En kreativ arbetsmiljö får dig att prestera bättre på jobbet. Den fysiska arbetsmiljön är avgörande på många sätt – här är riktlinjerna som gör det mesta möjligt på din arbetsplats.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

En del gillar att jobba bakom stängda dörrar medan andra föredrar att sitta tillsammans med sina kollegor i ett öppnare kontorslandskap. Hur man helst jobbar är individuellt, något som är viktigt att ta i beaktande på en arbetsplats.

United Minds har, på uppdrag av Tele2, undersökt hur en riktigt bra arbetsmiljö ser ut och samlat insikterna i rapporten ”Power 2 Stay Ahead”. Det har visat sig att företag som ligger i framkant på det här området utformar miljöer där det finns utrymme för just det individuella – tillsammans med en hel del insikter som ska hjälpa alla.

#1: Blanda tysta och sociala miljöer

Olika arbete kräver olika typer av möjligheter att jobba. Låt inte ett öppet kontorslandskap lägga band på kreativiteten, ge alla chansen att få dra sig undan och jobba ostört.

Ytor som är specialanpassade för den sociala interaktionen är minst lika viktiga. Trots att kunskapen om utformandet av den ultimata arbetsplatsen har ökat så är det ändå bara sex av tio svenska företag som har ytor anpassade både för ostört arbete och samarbete.

#2: Färgen på ljuset gör skillnad

Studier visar att personer som har tillgång till fönster på sin arbetsplats sover bättre än kollegor som har mindre tillgång till det naturliga ljuset. Det här går inte alltid att påverka, däremot går det att förbättra med artificiellt ljus. Visste du till exempel att vitt ljus gynnar hälsa och välmående medan dimmat ljus har en positiv effekt på kreativitet?

#3: Miljön ska spegla arbetskulturen

Föregångare inom kontorsdesign har förstått att den fysiska arbetsplatsen inte bara är ett ställe att jobba på, det är faktiskt något som ska manifestera varumärket. Om kontoret är mitt i prick kan det till och med vara något avgörande för potentiella medarbetare och kunder att vilja ingå ett samarbete.

#4: Temperaturen påverkar

Det kan finnas faktorer som har direkt påverkan på medarbetarnas produktivitet, temperaturen ska inte vara en av dem. Självklart skiljer sig åsikterna när det kommer till den perfekta temperaturen, faktum är att kvinnor ofta föredrar miljöer som är tre grader varmare än män. Men i genomsnitt ligger den optimala temperaturen runt 22 grader.

#5: Låt naturen bli en naturlig del

Det är ingen hemlighet att natur har en positiv effekt på oss människor, därför är det inte så konstigt att grönska har visat sig göra gott även på arbetsplatsen. Gröna växter på kontoret ska minska trötthet och oro samtidigt som det ökar produktiviteten.

Trots de här positiva effekterna är det ändå bara ett av fem företag i Sverige som medvetet väljer att inreda arbetsplatsen med växter.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer