chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Framgångsfaktorerna: Så lyckas du med hållbarhetsarbetet

Framgångsfaktorerna: Så lyckas du med hållbarhetsarbetet

Det finns företag som gör hållbarhet till en naturlig del av verksamheten, medan andra inte kommit lika långt. Vad gör då de företag som når framgång i hållbarhetsarbetet?

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer

I början av året släppte Tele2 ”Power 2 Stay Ahead”, en rapport där de kartlagt faktorer som gör att företag ligger i framkant. Flera områden uppmärksammades, där hållbarhet var ett av dem.

Drivkraften måste komma uppifrån

Under lång tid har det talats om att hållbarhet måste bli en integrerad del av verksamheten för att få genomslag. Men ändå visar tidigare undersökningar att många företag fortfarande kämpar med just det. Vad gör då de företag som faktiskt lyckas? Det enkla svaret är ansvarsfulla och inkluderande chefer.

Hemligheter är chefer som äger hållbarhetsfrågan och involverar sina medarbetare i arbetet. Det handlar först och främst om att drivkraften för hållbarhetsarbetet måste komma uppifrån. Då ökar möjligheten att den viktiga frågan genomsyrar hela företaget betydligt.

Enligt Tele2:s undersökning är det idag bara hälften av alla svenska företag som involverar medarbetare i hållbarhetsarbetet. Det här gör det svårare att lyckas och, med andra ord, finns det en hel del kvar att göra.

Skapa en tydlig strategi för att skapa engagemang

Efter att chefen har inkluderat medarbetarna är det dags att ta nästa steg: Integrera hållbarhetsaspekten i den dagliga verksamheten. Det här går att göra på flera olika sätt, beroende på hur verksamheten ser ut idag. Ett exempel är att låta resultatet för hållbarhet påverka eventuella bonusar, vilket blir en tydlig morot.

Företag som med hjälp av en tydlig strategi skapar engagemang hos sina anställa, och får dem att känna ett personligt ansvar – det är de som är mest framgångsrika inom hållbarhet.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer