chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Kläck bästa idén – och få det optimala kontoret

Kläck bästa idén – och få det optimala kontoret

På Södermalm i Stockholm finns ett helt nyrenoverat och specialdesignat kontor med den allra senaste tekniken – men det står tomt. Har du en företagsidé du tror du kan ta sig hela vägen? Grattis, då kan kontoret bli ditt.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Sverige ligger i framkant när det kommer till bra företagsidéer, ändå är det knappt ett av tio företag som överlever. Tele2 startar nu världens första End-Up, alltså en start-up fast tvärtom. Allt som behövs för att sätta igång att jobba finns på plats – utom själva företagsidén.

”Vi älskade hela idén”

Kontoret på Södermalm i Stockholm står redo med modern IT-utrustning, noggrant utvalda möbler och möjligheten att jobba enskilt och i grupp. Note är genierna bakom kontorets design.

– Vi är en multidisciplinär designstudio som jobbar med olika affärsområden. Förutom inredningsarkitektur så ritar vi produkter, möbler och belysningar samt finns som konsulter för design management, säger Daniel Heckscher, inredningsarkitekt på Note.

De har ritat restauranger och hotell i Sverige, butiker i Kina, bostadshus i Brasilien, kakelserier till Italien och mycket mer. När Note fick förfrågan om att designa ett helt nytt kontor utan att veta vilket företag som ska vara verksamma där behövde de inte ens tänka på saken.

– Vi älskade hela idén med en End-Up och tanken på undersökningen från United Minds som gett oss all information, säger Daniel och fortsätter:
– Det är självklart svårt att förhålla sig till, det är en kontorsanda som vi ännu inte känner till eftersom vi inte vet vem som ska flytta in där.

Valvbågar och runda möbler

Lokalen var något som Daniel och medarbetarna på Note föll för direkt. Ytan på markplan med de välvda fönstren gjorde att det redan färdigplanerade konceptet funkade perfekt.

– Vi fick vara med och tycka och tänka om lokalerna, det här var vårt förstahandsval. Ett kontor idag är något annat än urtypen, det här är en gammal butikslokal som ger liv och puls.

– En av undersökningens absolut viktigaste findings till inredningen är runda möbler. Det är behagligt med rundare former och känns mer demokratiskt och inbjudande. I lokalen är det stora valvbågar vilket funkade fint med vårt koncept. En fyrkantig och stel kontorslokal på fjärde våningen är inte vad ett ungt spänstigt företag letar efter idag.

Den vanligaste inredningsmissen på kontor

I den ljusa lokalen har Note valt sandiga toner som grundpalett. Den mjuka och behagliga grundkänslan står i fokus. Grundfärger från Tele2:s palett har de tagit hänsyn till men gett det en twist – något som många faktiskt missar när det handlar om kontorsdesign.

– Kanske det största och vanligaste misstaget många gör när det kommer till färg är att översätta en grafisk profil direkt till inredningen. Om det finns en lila färg i en logga så sätter man exakt samma lila i textilier och andra detaljer på arbetsplatsen. Det blir aldrig bra, den rumsliga upplevelsen är något helt annat. Ett företags själ och värderingar är större än så och kräver en djupare analys för att översätta rumsligt.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer