chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Måns Nilsson: ”Det går jag igång på mest i mitt arbete”

Måns Nilsson: ”Det går jag igång på mest i mitt arbete”

Meritlistan är lång. Han är komiker, regissör, manusförfattare, poddare – nu är Måns Nilsson även programledare för en av vårens mest spännande tv-serier.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Vad gör ett företag framgångsrikt? Vad är hemligheten som gör att en del lyckas ta sina affärsidéer från vision till verklighet? Det här var frågor som Tele2 ställde sig och valde att undersöka. Och svaren ledde till en tävling.

Jakten på nästa entreprenör i en tv-serie

Vi börjar från början. Den gedigna studien som Tele2 gjorde resulterade i ”Power 2 Stay Ahead”, en rapport full av insikter om vad som gör att ett företag ligger i framkant. Med hjälp av dessa insikter valde Tele2 att bygga det perfekta företaget från grunden – allt som saknas nu är själva affärsidén.

Tävlingen startar här, och vi kommer att få följa jakten på Sveriges nästa entreprenör genom en tv-serie med Måns Nilsson i spetsen:

– Jag ser verkligen fram emot att åka runt i Sverige och träffa engagerade människor. Människor med fantastiska och udda affärsidéer som de brinner för att genomföra.

”Att starta ett företag skiljer sig inte från att sätta upp en föreställning”

Måns har alltid varit intresserad av innovation och går ofta omkring och funderar på olika affärsidéer. Programledaren är själv entreprenör och har några start-ups i ryggen.

– Att starta ett företag skiljer sig inte mycket från att sätta upp en föreställning eller göra ett tv-program. Man får en grundidé och resan man gör för att komma dit är ganska lika, säger Måns och fortsätter:

– Det är samma drivkrafter som ligger bakom och det är det jag går igång på mest i mitt arbete.

14 komiker i samma kontorslokal

I Tele2s insiktsrapport berörs flera olika nyckelområden som är viktiga i ett företag: IT/telekom, HR, hållbarhet, innovation, arbetsmiljö, medarbetare och marknadsföring.

Måns Nilsson har suttit på flera arbetsplatser och har hittat arbetssätt och miljöer som funkar – och inte funkar – för honom.

– En gång satt vi 14 komiker i en lokal i Malmö, det var både mitt bästa och sämsta kontor. Det bästa var att jag hade så roligt tillsammans med mina kollegor. Men vi fick ingenting gjort. Vi stod bara och skämtade i köket hela dagarna.

Tillgången till tystnad och härliga kollegor

Det finns många faktorer för hur man ska kunna boosta produktivitet och kreativitet på arbetsplatsen. Förutom att det är väldigt viktigt att ha fungerande teknik som gör det möjligt att jobba så ska du få möjlighet att välja ett arbetssätt du trivs bäst med.

För Måns handlar det mycket om tillgången till tystnad – men också sällskapet.
– Kollegor är det viktigaste på en arbetsplats. Jag tycker också att det är viktigt att det är ganska tyst. Om jag ska kunna vara kreativ behöver jag tänka långa tankar – även om de är dåliga.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer