chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Nya studien: Medarbetare blir avbrutna var elfte minut på jobbet

Nya studien: Medarbetare blir avbrutna var elfte minut på jobbet

Har du också svårt att fokusera på jobbet? Här är en av de absolut vanligaste orsakerna – och den enkla lösningen på problemet.

Du tillbringar större delen av din vakna tid på din arbetsplats, självklart ska kontoret vara ett ställe där du mår bra och kan göra ett bra jobb.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Enligt en stor undersökning United Minds har gjort på uppdrag av Tele2 kan till exempel rätt ljus, inslag av natur och mjuka former på möblerna göra underverk. Förutom viktiga inredningsdetaljer som ökar produktivitet, kreativitet och samhörighet gäller det att utforma arbetsplatsen så att alla får jobba enligt det arbetssätt de föredrar.

Problemet som kan bidra till stress över tid

En viktig insikt som uppdagades i undersökningen var att medarbetare idag blir avbrutna var elfte minut i vanliga kontorsmiljöer. Det har även visat sig att det tar ungefär 23 minuter att återfå koncentrationen. Det stoppar inte bara det viktiga jobbflödet, utan kan bidra till stress på lång sikt. Det här är ett problem att ta på allvar – och som inte behöver vara svårt att komma till rätta med.

Låt medarbetare mingla mera

Företag som ligger i framkant när det kommer till den fysiska arbetsmiljön har gett sina medarbetare tillgång till olika typer av utrymmen på kontoret. De har insett att en del av kollegorna behöver dra sig undan för att känna arbetsro medan andra gärna sitter i grupp och jobbar. Erbjud alla typer av lösningar.

Det ska även finnas plats för alla medarbetare att umgås, något som många glömmer. Sociala ytor på arbetsplatsen är nämligen ett enkelt sätt att gynna samarbetet och bygga relationer, vilket kan ge positiva resultat i arbetet.

Det hybrida kontoret är här för att stanna

Något annat som allt fler föredrar är det öppna kontoret, ett mer flexibelt arbetssätt där du inte behöver sitta på en bestämd plats för att göra ditt jobb. Att erbjudas möjligheten att sitta på distans och arbeta är för många synonymt med frihet under ansvar, vilket faktiskt kan stärka självkänslan.

Undersökningen resulterade i en insiktsrapporten ”Power 2 Stay Ahead”, som Tele2 släppte den 25 januari, där kan man se att många efterfrågar det här arbetssättet. Sju av tio unga anställda skulle faktiskt vara mer nöjda med sitt jobb om de fick möjligheten att arbeta hemifrån – ändå är det bara fyra av tio svenska företag som gör det möjligt för sina medarbetare.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer