chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Programledaren: ”Jag borde vara barnmorska istället för komiker”

Programledaren: ”Jag borde vara barnmorska istället för komiker”

I tio episoder har vi fått följa jakten på Sveriges nästa stora entreprenörsstjärna. Med programledaren Måns Nilsson i spetsen har vi bland annat fått träffa tävlande, jurymedlemmar och experter.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer

Över 4000 entreprenörer sökte till tävlingen om att vinna världens första End-Up, alltså en startup – fast tvärtom.

”Man måste vara beredd att omvärdera sin affärsidé”

I tio veckor har vi följt tävlingen, träffat tävlingsdeltagare och experter inom olika områden som tagits upp i rapporten. Programledaren Måns Nilsson har även träffat medlemmarna i juryn – ett gäng Måns inte skulle ha något emot att vara med i.

– Det har varit väldigt spännande att ta del av de här fiffiga och innovativa affärsidéerna, säger han och fortsätter:
– Det var intressant att många jurymedlemmar, var för sig, pratade om att människorna bakom idén är lika viktiga som själva idén, det var spännande.

Insikterna längs tävlingens gång

Måns har själv startat och drivit flera företag. Genom att träffa de olika experterna och näringslivspamparna har han även fått en del nya insikter.
– Jag tycker det var väldigt intressant hur man bör jobba med innovation inom ett företag. Hur man hela tiden måste jobba med det för att inte plötsligt bli omkörd av någon uppstickare, säger Måns.

– När jag tänkte på tävlingen från första början, då trodde jag att man måste anmäla en revolutionerande, nyskapande idé som skulle slå alla med häpnad. Men så har jag insett att så är det inte. Många i juryn påpekade ofta att det kan vara fördelar att vara tvåa på bollen, då har någon annan banat väg och gjort en massa kostsamma misstag. Man behöver inte vara först, men man måste göra det bäst.

”Det gör att företaget kommer överleva”

Tusentals sökte till tävlingen, men bara en kan stå som segrare. Måns är helt säker på att den vinnande affärsidén, och teamet bakom, kommer ha en spännande och lärorik tid framför sig.
– Jag tror det kommer gå bra för vinnaren av en särskild anledning. Det är inte kontoret eller startkapitalet. Det viktigaste man vinner, det som är framgångsfaktorn, handlar om coachningen av etablerade personer i näringslivet. Det kontaktnätet, de goda råden man kan få från de människorna, det är det som gör att företaget kommer överleva.

Vad har varit roligast under hela tv-seriens gång?
– Det var att åka runt och träffa människor med spännande, knasiga och fantastiska affärsidéer. Till exempel när jag gjorde ett digitalt yrkesvägledningstest och kom fram till att jag borde vara barnmorska istället för komiker.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer