chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Tele2

Tre smarta sätt: Så ökar du medarbetarnas motivation

Tre smarta sätt: Så ökar du medarbetarnas motivation

Motivation är motorn som får oss att komma framåt. Om glädjen och drivet inte finns där, då presterar vi heller inte på vår högsta nivå. Här är tre sätt att öka motivationen.

Som chef är det viktigt att motivera sina anställda. Som anställd är det viktigt att hålla motivationen vid liv. Begåvning och arbetsmoral i all ära, men det som utmärker en högpresterande medarbetare är engagemang.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer

Om du inte känner engagemang eller motivation för ditt arbete syns det på resultaten. Hur kan vi då gå tillväga för att få tillbaka drivet? Enligt insiktsrapporten ”Power 2 Stay Ahead” som United Minds har gjort i samarbete med Tele2 finns några väl valda sätt som kan öka medarbetarnas motivation.

#1: Dela med sig av visionen

Forskning visar att arbetsprestation påverkas markant av att förstå varför vi gör saker. Att motiveras av glädje för jobbet och känna att resultaten du åstadkommer är meningsfulla påverkar prestationen positivt. Många hamnar i fällan att drivas av ekonomiska behov och känslomässiga påtryckningar, vilket har visat väldigt tydligt påverka insatsen negativt.

Fokusera på att skapa en kultur som stärker de positiva motivationskrafterna. Det här kan enkelt göras genom att ha en tydlig vision och dela med sig av den, det förklarar nämligen vart ni är på väg och varför.

#2: Ge utrymme för reflektion och förbättring

Ingen mår bra av att köra på utan att titta tillbaka och se över resultaten. Det är viktigt att låta medarbetarna få tid för reflektion, stanna upp och se vad de har åstadkommit, vad de har lärt sig och hur de ser på framtiden. Låt dem också experimentera och förbättra sina arbetsprocesser. För största möjliga effekt ska det här implementeras i vardagen. Det ger utrymme för att utvecklas och växa i sin roll.

Att regelbundet stämma av kan också motverka stress och utbrändhet, något som är den absolut största riskfaktor hos högpresterande medarbetare. Enligt insiktsrapporten ”Power 2 Stay Ahead” kan upp till 50 procent av personalomsättningen i organisationer bero på utbrändhet.

#3: Var inte snål med beröm

Trots att det kan anses som en självklarhet att beröm ska ges när det förtjänas är det inte alla som tar sig tiden. Goda prestationer ska uppmärksammas och belönas i form av beröm. Att få medarbetare att känna sig sedda kommer man långt med.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Head och mycket mer