Annons
DI Tema
Admincontrol

Så sparar bolag tid och pengar i försäljningsprocesser

Publicerad 4 oktober, 2017

Due Diligence-processer brukar präglas av korta tidsplaner och höga rådgivarkostnader. Men det finns möjlighet att börja i god tid, i säkra miljöer till lägre pris. 

– Med Admincontrols datarum gör vi det möjligt att arbeta i förebyggande syfte – vi kallar det Pre Due diligence. När tiden väl är mogen för att öppna upp för eventuella investerare så är det omfattande arbetet redan gjort och man har hunnit hantera sin löpande verksamhet parallellt, säger Emelie Jarnesten, Head of Virtual Data Rooms Sweden vid Admincontrol. Utvecklingen av delningstjänster har varit snabb på senare år. Men säkerheten är inte den högsta.

Håller högsta säkerhet
– Visst kan det vara kostnadseffektivt med gratislösningar. Men tjänster som inte är anpassade för Due Diligence-processer och inte stödjer den säkerhet som krävs vid hantering av känslig bolagsinformation gör processen svårarbetad och inte minst dyr vid eventuella läckage, säger hon.

Historiskt har datarum hanterats av rådgivare. Komplexa, utländska system har lett till att rådgivarna skött både upphandling och uppbyggnad – med onödigt höga kostnader som följd.
– Nu kan bolag förbereda sina Due Diligence-processer i ett system som alla klarar av att hantera. Våra datarum håller högsta säkerhet på en mycket prisvärd nivå och med lokal förankring, säger Emelie Jarnesten.

Läs mer på: www.admincontrol.com/sv/admincontrol-datarum/