Annons
DI Tema
APP Properties

Spektakulära byggen sätter Växjö på kartan

Publicerad 15 november, 2017

Det unga bostadsutvecklingsföretaget APP Properties vann i somras Växjö kommuns tävling om att upprätta ”Framtidens boende för pensionärer” med sitt förslag Hovs Park resort. De är dessutom i full gång att bygga den multifunktionella byggnaden ICON Växjö som bildar en helt ny centrumbyggnad i arenastaden.
– Gemensamt för båda projekt är de mjuka värdena. Vi bygger hållbart ur både socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv och har större visioner än att bara skapa nya bostäder, säger vd Henrik Swahn.

ICON Växjö blir med sina 19 våningar högst i Växjö och en signaturbyggnad för staden när den står klar hösten 2018. Förutom 270 bostadsrätter med hög grundstandard och 4 500 kvadratmeter kontorsyta skapas här flera gemensamhetsytor för de som bor och verkar i huset med bland annat en skybar med restaurang för allmänheten.

– Med ICON Växjö bygger vi stad och drar hela området framåt. På dagtid med kontor, skola, café och butiker och på kvällstid bostäder med mycket service som gym, relax, stort serviceutbud och olika matutbud samt full aktivitet på arenorna runtomkring, säger Henrik Swahn.

Byggnaden får en spektakulär design.
– Den består av två torn med en del som hänger ut, som en keps. Det är en avancerad konstruktion och blir unik i Sverige, säger affärsutvecklare David Sjöbäck.

APP Properties vinnande bidrag, Hovs Park resort, har likheter med ICON Växjö:
– Det är som all inclusive fast på hemmaplan med många gemensamhetsytor. Även här har vi en centrumbyggnad med gemensam reception för boende och besökare till kvarteret. Restaurang, café, inomhuspool och gym. Det kommer även att finnas annan service i form av butiker, lokaler för bland annat hemtjänst, ett ”Pensionärernas hus” och en förskola. Hjärtat i området är parken där alla åldrar ska kunna umgås och tanken är att barn och barnbarn ska längta efter att få komma och hälsa på.

– Det är en dröm att få jobba med så starkt visionära projekt som vi gör. Vi gillar att utveckla samhället och vara en stark part till de kommuner där vi verkar och drar nu igång fler projekt i Kalmar, Skåne och Mellansverige, säger Henrik Swahn.

APP Properties grundades 2014 och har kontor i Växjö och Stockholm.
Koncernen består av tre ben:

• Förvaltning egna fastigheter i Växjö, ca 1 miljard

• Bostadsutveckling i Sverige med byggrätts-portfölj om ca 1500 bostäder

• Onoterade bolag inom Finans, Fastighetsrelaterade stödtjänster, Energi och Miljöteknik samt Finansverksamhet.

Bolaget har eget investeringskapital om 1 miljard SEK exkl. bankfinansiering.

Läs mer på:
www.app-properties.se
www.iconvaxjo.se

Besök oss på facebook: www.facebook.com/APP.Properties

Följ oss på Linkedin: www.linkedin.com/company/app-properties